กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา

View : 8,744

ผลแห่งความเมตตากรุณา 

โดย ท.เลียงพิบูลย์ 

จากหนังสือกฎแห่งกรรม 

ทำดีได้ดี ทำชั่วได้ชั่ว เล่ม ๒ 

 

     วันหนึ่งข้าพเจ้าได้จดหมายมีข้อความบันทึกส่งมาจากจังหวัดธนบุรี ผู้บันทึกได้เล่าถึงพระภิกษุรูปหนึ่งได้ประสบการณ์โดยบังเอิญ เมื่อข้าพเจ้าได้อ่านและพิจารณาแล้วก็คิดว่าเหตุบังเอิญในทางพุทธศาสนาคงไม่มี เพราะทุกอย่างย่อมเกิดขึ้นจากผลแห่งกรรมดีหรือกรรมชั่ว คงจะเข้าในบท เรื่องของกรรมเหตุการณ์ที่ได้เกิดขึ้นมาแล้ว เมื่อมีผู้ส่งบันทึกมาปล่อยให้ผ่านไปโดยไม่ได้ทำให้เกิดประโยชน์ ก็เป็นที่น่าเสียดายและเป็นเรื่องที่น่าคิด การที่มีจิตใจสงสาร ได้แผ่เมตตาแก่สัตว์เล็ก ๆ เกือบไม่มีความหมายมองเห็นแล้วว่าไม่สำคัญ ไม่นึกว่าผลจะตอบแทนได้อย่างไร แต่บางครั้งก็เกิดผลมากมายเกินความรู้สึก ดังเรื่องหนึ่งในข้อความบันทึกว่า 


     พระภิกษุรูปหนึ่ง ท่านจำพรรษาอยู่ที่วัดดุสิตาราม (เสาประโคน) บางยี่ขัน ธนบุรี รับนิมนต์ไปสวดมนต์ฉันเช้าที่บ้านคหบดีผู้หนึ่ง อยู่ในจังหวัดนครราชสีมา ได้กำหนดเวลาเดินทางโดยรถขนส่งสายเหนือ ในบ่ายก่อนจะถึงวันงานวันหนึ่ง เพื่อให้ทันสวดมนต์เช้า โดยไปค้างคืนที่นครราชสีมา (วันเดือนปีผู้บันทึกไม่ได้บอกมา) 


     บ่ายวันนั้นท่านได้โดยสารรถแท็กซี่ให้ไปส่งที่สถานีขนส่งสายเหนือ เพื่อต่อรถโดยสารเดินทางไปนครราชสีมา ระหว่างที่รถแท็กซี่ออกจากวัดมาได้ไม่นาน ท่านก็มองไปเห็นที่กลางถนนข้างหน้ามี ปูนาตัวขนาดใหญ่ กำลังยืนจังก้าชูก้ามอยู่กลางถนน ท่านตาไวเห็นสัตว์ตัวเล็ก ๆ ครึ่งน้ำครึ่งบกทำเช่นนั้นก็เอ็นดูเกิดความสงสารกลัวจะถูกรถผ่านไปมาจะทับตาย จึงขอร้องให้คนขับรถหยุดรถข้างถนน แล้วท่านก็ลงไปต้อนให้ปูตัวนั้นลงน้ำในคูข้างทางเพื่อให้พ้นจากภยันอันตราย แต่ปูตัวนั้นทำท่าไม่ยอมให้ต้อนลงข้างทางง่าย ๆ อย่างท่านคิด ท่านพยายามต้อนไปทางซ้ายมันก็วิ่งชูก้ามหนีไปทางขวา ถ้าต้อนไปทางขวามันก็หนีมาทางซ้าย เหมือนเล่นเอาเถิดระหว่างพระกับปูนา กว่าจะต้อนมันลงน้ำข้างถนนได้ก็เล่นเอาท่านเหนื่อยและเสียเวลาหลายนาที ภิกษุรูปนั้นเมื่อเห็นว่าปูลงน้ำอยู่ในคูเรียบร้อยเป็นที่ปลอดภัยแล้ว ท่านก็กลับขึ้นรถแท็กซี่เดินทางต่อไป 


    เมื่อไปถึงสถานีขนส่งสายเหนือท่านจึงไปถามพนักงานว่ารถจะไปนครราชสีมาจะออกเมื่อไหร่ ? พนักงานที่สถานีขนส่งได้บอกว่า รถเดินทางไปนครราชสีมาเที่ยวสุดท้ายสำหรับวันนี้เพิ่งจะออกจากสถานีไปครู่นี้เอง ยังจะมองเห็นไว ๆ ท่านทราบเช่นนั้นก็อ่อนใจ กลัวจะผิดนัดไปไม่ทันงานแต่แล้วก็ถามพนักงานว่า จะมีรถอะไรไปอีกไหม อาตมาจะต้องไปสวดมนต์ฉันเช้าวันพรุ่งนี้ให้ทัน ไม่เช่นนั้นก็เกิดความเสียหายแก่อาตมาเพราะรับนิมนต์แล้วไม่ไป 


พนักงานบอกว่า ถ้าท่านจะไปจริง ๆ จำเป็นก็ต้องไปรถอุดร - หนองคาย แต่รถสายนี้เพียงแต่ผ่านถนนรอบนอกไม่แวะเข้าไปในตัวเมืองต้องต่อรถอีกทอดหนึ่ง เมื่อไม่มีทางเลือกดีกว่านี้ ท่านก็จำเป็นตกลงโดยสารรถผ่านไปลงปากทางที่จะเข้าเมืองนครราชสีมา ต่อมาไม่นานรถที่ท่านโดยสารก็ออกเดินทางจากสถานีขนส่งสายเหนือ มุ่งตรงไปภาคอีสาน 


เมื่อรถวิ่งมาไม่นานนัก ก็มองเห็นข้างหน้ามีผู้คนมุงดูและชุลมุน เมื่อรถวิ่งเข้าไปใกล้ก็มองเห็นรถโดยสารคันหนึ่งคว่ำอยู่ข้างทาง เมื่อเห็นสภาพของรถแล้วก็นึกว่าคงจะมีผู้บาดเจ็บล้มตายกันบ้างเห็นมีคนกำลังยกร่างคนบาดเจ็บถ่ายรถไปโรงพยาบาาลที่อยู่ใกล้ที่สุด ส่วนคนบาดเจ็บเล็ก ๆ น้อย ๆ ก็ยืนอธิบายถึงวินาทีที่ใจหายใจคว่ำให้ผู้ที่ยืนมุงฟังด้วยความรู้สึกตื่นเต้นในชีวิต เมื่อรอดตายได้เหมือนเกิดใหม่ 


ส่วนคนขับรถคะนองมือก็ถือโอกาสที่คนกำลังชุลมุนช่วยเหลือคนที่บาดเจ็บ รีบตะเกียกตะกายออกจากรถหลบหนีไป ส่วนผู้เสียชีวิตก็ลำเลียงไว้ริมถนน หาผ้าและเสื่อมาปิดร่างที่เสียชีวิตเพราะอุบัติเหตุ กันความอุจาดตากว่าจะลำเลียงไปฝากไว้ที่วัด ตำรวจทางหลวงต้องเสียเวลาทำงานหนักกว่าจะเสร็จ ผู้ที่ได้รับบาดเจ็บแข้งขาหัก ก็ร้องครวญครางด้วยความเจ็บปวด ทั้งเด็ก ผู้ใหญ่ ชายและหญิง 


ทำให้ผู้ที่มีจิตใจเป็นปกติ ไม่ใช่พวกนักฉวยโอกาสคอยฉกชิงทรัพย์สินในยามทุกข์ยามยากของผู้อื่น เมื่อได้พบเห็นก็พลอยสงสารเศร้าสลดใจไปด้วย เมื่อนึกถึงญาติพี่น้องลูกหลานพ่อแม่ สามีหรือภรรยา ที่อยู่ทางบ้านของผู้โดยสารทุกคน ไม่มีใครรู้ว่าญาติพี่น้องของตนได้รับอุบัติเหตุ เมื่อรู้ก็คงจะตกใจเสียใจเพียงไร ซึ่งบางคนเมื่อได้ทราบว่าญาติของตนต้องมาเสียชีวิตลงสด ๆ ร้อน ๆ ในระหว่างเดินทางเพราะเกิดอุบัติเหตุ ทุกคนต้องใจหาย ต้องร้องไห้เสียน้ำตา เสียกำลังใจ ไม่โดนกับผู้ใดก็ไม่รู้ว่าทุกข์เพียงใด เพราะเหตุเกิดขึ้นอย่างไม่นึกไม่ฝันมาก่อน เพราะทุกคนไม่ว่าเด็กผู้ใหญ่ ต่างก็เป็นที่รักของญาติพี่น้องพ่อแม่ด้วยกันทุกคน เพียงแต่มากน้อยเท่านั้น 


เมื่อภิกษุรูปนั้นได้เห็นสภาพของผู้ป่วยแล้ว ก็ต้องหวนมานึกถึงปูตัวนั้น แล้วก็ทำให้รู้สึกว่า ผลของความเมตตานี้ทำให้ท่านรอดพ้นจากภัยอันตรายที่เกิดจากอุบัติเหตุในครั้งนี้ เพราะปรากฎว่ารถโดยสารคันนั้นที่ภิกษุมาไม่ทัน ท่านมัวแต่ต้อนปูลงน้ำ รถจึงออกมาก่อนเป็นคันเดียวกัน 


บันทึกนี้ ข้าพเจ้าได้รับจากคุณวิเชียร ๑๙๖ บ้านช่างหล่อ จังหวัดธนบุรี และคิดว่าเป็นผลบังเอิญทางพระว่า กรรมดีเกิดขึ้นจากการแผ่เมตตาธรรม จึงได้เกิดแคล้วคลาดดังที่ได้กล่าวมาแล้วนั้นเป็นเรื่องน่าคิด 


ข้าพเจ้าได้รับเหตุการณ์บังเอิญเช่นนี้มาจากหลายทางก็ได้พิจารณาดูแล้วเห็นได้ว่า เหตุบังเอิญทำให้รอดพ้นภัยอันตรายมาได้ ส่วนมากเกิดขึ้นแก่ท่านที่มีจิตเมตตากรุณา เกิดบุญกุศลได้ช่วยให้พ้นจากอันตรายไว้ 


บันทึกอีกฉบับหนึ่งที่ข้าพเจ้าได้พิจารณาดูแล้วเห็นว่า ควรแก่การเข้าในชุด "กฎแห่งกรรม" ได้เช่นกัน ในข้อความบันทึกเล่าว่า เมื่อสงครามโลกครั้งที่ ๒ สงบลงใหม่ ๆ เป็นเวลาที่ประเทศไทยขาดแคลนเครื่องอุปโภคบริโภค ยิ่ง ของที่ทำจากต่างประเทศก็ยิ่งหายาก การคมนาคมไม่สะดวกเพราะรถไฟได้รับความเสียหายถูกทำลายในเวลาสงคราม สะพานรถไฟที่ชุมทางบ้านดาราถูกระเบิดเสียหายยับเยิน ยังไม่สามารถจะซ่อมแซมให้เป็นที่เรียบร้อยปกติได้ เพียงใช้ชั่วคราว เพราะยังขาดวัตถุดิบ เวลานั้นผมมีอายุเพียง ๑๗ ปี ความรู้เพียง ม.๖ และยังไม่มีงานอาชีพเป็นล่ำเป็นสัน 


แม่เห็นว่าผมอยู่บ้านไม่ได้ทำอะไรอยู่ว่าง ๆ ก็อยากจะให้ผมรู้จักหัดการค้าขายทำมาหากินเป็นอาชีพบ้าง จึงออกเงินทุนให้ผมจำนวนหนึ่งเพื่อทำการค้า แนะให้ผมซื้อพวกปลาเค็มปลาย่าง นำขึ้นรถไฟไปขายทางภาคเหนือ แล้วให้ซื้อของภาคเหนือมาขายบ้านเรา มีหอมกระเทียม เป็นต้น ให้สืบดูราคาบ้านเราขายอย่างไรแล้วหักคิดดู หากมีอะไรพอจะหากำไรได้มากก็ให้ฉวยโอกาสซื้อมา ทางภาคเหนือก็เหมือนกัน หากมีอะไรขาดแคลนราคาสูงก็ให้จดจำไว้ แล้วมาสืบราคาดู เห็นมีกำไรก็ซื้อไปขายเพื่อหากำไรต่อไปทั้งขึ้นทั้งล่อง ไม่ต้องเสียเวลา 


นับแต่ผมเริ่มขึ้นล่องทางภาคเหนือ ทำการค้าแบบขายไปซื้อมาอย่างแม่สอน รู้สึกว่ามีกำไรงามพอคุ้มค่าเหนื่อยและเสียเวลา ทั้งเกิดความสนุกด้วย แต่รถไฟเดินเพียงวันละ ๒ เที่ยวขึ้นล่องเท่านั้น เพราะขาดแคลนหัวรถจักร และรถตู้มีไม่พอ ฉะนั้นคนจึงแออัดเบียดกันไม่มีที่นั่งและที่ยืนเพราะคนโดยสารแน่น ส่วนสินค้าของผมก็อยู่ในตู้ ต.ญ. ข้างล่าง ผมกับเพื่อนก็นั่งบนหลังคาคอยระวังของไปพร้อมด้วย เพราะพวกตีนแมวมันคอยถีบของตกรถไฟเสมอ คนชั่วคอยหากินทางทุจริตมีมาก ไม่รู้ว่าใครเป็นใครมีทั้งคนดีและคนชั่วปะปนกันไปทุกเที่ยวรถ 


ในเที่ยวนั้นผมไปกับเพื่อนชื่อ นพ เราได้นำสินค้าไปขายภาคเหนือ รู้สึกขายดีไม่มีสินค้าเหลือ ไม่พอขาย ผมจึงได้จัดหาสินค้าพื้นเมืองมาขายภาคเราเท่าที่เห็นว่าทำกำไรได้มาก เงินยังเหลือซื้อของไม่หมด ยังติดตัวมาอีกหลายพัน เช้าวันนั้นผมกับเพื่อนนั่งกินข้าวอยู่บนหลังคารถไฟ หลังจากเราพักที่สถานีพิษณุโลก ซึ่งรถไฟยังไม่ออก ขณะที่เรากำลังกินข้าวอยู่นั้น ผมก็มองเห็นชายผู้หนึ่งอายุประมาณ ๔๐ กว่า แต่งกายเป็นชาวนากำลังนั่งกินข้าวบนหลังคารถเช่นเดียวกัน เห็นแกกินข้าวคลุกน้ำพริกแดงก็รู้สึกสงสาร เรามีปลาย่างอยู่ ๒ ไม้ เราสองคนกินไม้เดียวก็พอ เหลืออีกไม้หนึ่งผมก็เอาไปให้ชายผู้นั้นและบอกว่า "คุณลุงครับ ลองทานปลาย่างของผมซิครับ อร่อยมาก ขายหมดผมขยักไว้สำหรับกินเพียง ๒ ไม้เท่านั้น" 


ครั้งแรกคุณลุงผู้นั้นไม่ยอมรับ เพียงแต่กล่าวคำขอบใจเท่านั้น ผมต้องอ้อนวอนว่า "กรุณารับไว้กินเถิดครับ ถ้าไม่รับผมก็ไม่สบายใจ ผมเป็นคนเคารพผู้ใหญ่ตามที่พ่อแม่เคยสอนให้รู้จักผู้ใหญ่ ผมให้ความเคารพนบนอบอ่อนน้อมฐานะเป็นผู้ใหญ่ มิได้ดูถูกว่าเป็นชาวนาคนจน ๆ กินข้าวกับน้ำพริกแดง" 


เมื่อพ่อลุงเห็นผมตั้งใจให้ด้วยความสุจริต ก็รับไว้ เรากินข้าวและสนทนากัน ผมรู้สึกว่าพ่อลุงคนนี้มิใช่ชาวนาธรรมดา เป็นผู้มีความรู้สูง เมื่อซักถามผมว่าไปไหนมา ผมก็เล่าถึงแม่ผมให้หัดค้าขาย ออกทุนให้ผมไปซื้อปลาย่างปลาเค็มขึ้นรถไฟไปขายภาคเหนือ แล้วก็ซื้อพวกหัวหอมหัวกระเทียมลงมาขายภาคเรา พอจะมีกำไรคุ้มกับค่าเหนื่อย พ่อลุงได้ฟังก็หัวเราะหึ ๆ ด้วยอารมณ์ดี และซักถามถึงการศึกษา และที่อยู่ของพ่อแม่ผม และอาชีพทางบ้าน ผมก็เล่าความจริง พ่อลุงพยักหน้ารับฟังด้วยความสนใจแล้วก็พูดขึ้นว่า 


"ยินดีมากที่เธอหากินในทางสุจริต หัดค้าขายแต่อายุยังไม่มาก ต่อไปก็คงชำนาญขึ้น คงเจริญรุ่งเรืองในวันข้างหน้า น้อยนักคนไทยเราที่อายุเท่านี้จะรู้จักออกหากินทางค้าขายส่วนตัว ทั้งใจดีมีเมตตาด้วย" 


แล้วพ่อลุงก็ให้ศีลให้พร ผมก็ยกมือขึ้นพนมไหว้รับศีลรับพรจากพ่อลุงด้วยความเคารพนับถือ สักครู่หนึ่งก็มีเรื่องเอะอะเกรียวกราวกันอยู่ข้างล่าง พ่อลุงหันไปทางเสียงอย่างสนใจ แต่ผมไม่สนใจอะไรมากนักเพราะไม่ใช่เรื่องอะไรของเรา แต่ทันใดนั้นมีชายหนุ่มรุ่นราวคราวเดียวกับผมวิ่งขึ้นมาบนหลังคารถมาถึงที่ผมนั่งอยู่ ยังไม่รู้เรื่องอะไรกันชายหนุ่มทำหน้าตาเลิกลั่กทำท่าจะวิ่งต่อไป แต่ถอดรองเท้าที่ใส่อยู่ทิ้งลงตรงหน้าผม คล้ายทำท่าจะให้ผม เมื่อหันมาเห็นตำรวจแต่งเครื่องแบบจ่านายสิบกับพลตำรวจปีนขึ้นมาตามจับ แกก็เลยวิ่งโหนกลางตอนหลังคาต่อกันโดดหนีลงจากรถไฟไป และปรากฎว่าพอลงไปถูกตำรวจรวบตัวไว้ได้ เพราะตำรวจได้ล้อมรถไฟไว้แล้ว ตำรวจช่วยกันค้นในตัวหาของกลางในตัวคนร้าย ไม่รู้ว่าคนร้ายเอาไปโยนทิ้งไว้ที่ไหน แต่แล้วจ่านายสิบกับพลตำรวจอีกผู้หนึ่งโดดขึ้นมาบนหลังคามองมาที่ผมนั่งอยู่กับเพื่อน ทำให้ผมใจไม่ดี ตำรวจทั้งสองนายไม่ได้พูดจาอะไรตรงมาก็รวบจับตัวผมกับเพื่อนไว้ 


เมื่อเราถูกตำรวจจับไม่ทันรู้ตัว ก็ตกใจแทบสิ้นสติ เพราะเกิดมาแต่ท้องพ่อท้องแม่ ยังไม่เคยทำอะไรผิดถึงกับถูกจับกุมเช่นนี้ ผมคิดว่าเขาสงสัยว่าผมคงเป็นพวกเดียวกับคนร้ายล้วงกระเป๋า ผมกับเพื่อนกำลังจะถูกจับเป็นผู้ต้องหา ผมเองกลัวจนตัวสั่น ขวัญเสียหมดนึกอะไรไม่ออก ได้แต่ถามเสียงปากคอสั่นเหมือนกำลังจะเป็นไข้จับว่า จับผมทำไม ผมทำอะไรผิด ตำรวจไม่พูดอะไรกับผมเลย ทำให้ผมเสียกำลังใจ นึกถึงเงินที่พกอยู่ในตัวหลายพันที่เหลือจากซื้อของมาขาย ผมกลัวว่าตำรวจจะเข้าใจผิดว่าเป็นเงินที่ได้มาทางทุจริต ผมไม่รู้จะแก้ไขให้หลุดพ้นความผิดได้อย่างไร 


ผมนึกแช่งด่าไอ้คนร้ายที่มันมาหยุดที่ตรงหน้าผม ทำท่าคล้ายจะมอบอะไรให้ และถอดรองเท้าไว้ตรงหน้าผมแล้วก็วิ่งหนีไป เลยทำให้คนเกิดสงสัยว่าผมเป็นพวกเดียวกับคนร้าย ทั้งรูปร่างเสื้อผ้าที่ผมสวมใส่ก็มีชุดเดียวไม่มีเปลี่ยน เพราะต้องปีนป่ายขึ้นลงบนหลังคารถไฟ มันจะขาดความสะอาดเรียบร้อยไปมา ทำให้สภาพใกล้กับผู้ร้ายเข้าไป ผมไม่รู้จะแก้ไขตัวเองให้พ้นข้อหาได้อย่างไร จนปัญญา ผมทนไม่ไหวกำลังจะก้มหน้าร้องไห้ เพราะหมดความอดทน แค้นใจชะตากรรมของตัวเอง เพราะหมดปัญญา ก็ได้ยินเสียงพ่อลุงร้องบอกไปอย่างไม่พอใจว่า "หยุดก่อน เอาข้อหาอะไรมาอ้างจับเด็กสองคนนี้ เด็กสองคนนี่เขาไม่ได้ทำอะไรผิดอย่าจับสุ่มสี่สุ่มห้า ทำให้ผู้บริสุทธิ์ต้องเดือดร้อน จะทำอะไรให้พิจารณาดูให้รอบคอบถี่ถ้วนเสียก่อน ทำอย่างนี้ก็เสียชื่อตำรวจหมด" 


จ่านายสิบผู้นั้นชะงักอยู่ครู่หนึ่ง แล้วมองดูพ่อลุงแต่งตัวเป็นชาวนาผู้นั้นอย่างไม่พอใจ และก็ไม่นึกว่าชาวนาผู้นี้จะพูดจาโอหังอ้างเหตุผลเช่นนี้ จ่านายสิบผู้นั้นพูดอย่างอารมณ์เริ่มจะเสีย นี่ไม่ใช่ธุระ อย่างยุ่ง พูดแล้วจ่านายสิบก็ล้วงเอากุญแจมือออกมาทำท่าจะใส่ข้อมือ ทำให้ผมตกใจจนขวัญบิน คิดว่าตายอย่างไรผมไม่ยอมใส่กุญแจมือ ผมกลัวกุญแจมือตำรวจแทบจะเป็นบ้า คิดว่คนไม่มีความผิดยังถูกใส่กุญแจมือต้องซวยแน่ ถ้าผมถูกจับใส่กุญแจมือไปพบคนรู้จักผมคงขายหน้าเขาแย่ ผมนึกถึงพ่อแม่พี่น้องทุกคน เพราะทุกคนไม่รู้ว่าผมกำลังจะถูกจับใส่กุญแจมือทั้งที่ผมไม่มีความผิด ผมมองดูหน้าเพื่อนขาวซีดไม่มีสีเลือดคงกลัวจนขวัญหนีดีฝ่อ ผมคิดว่าสภาพของผมก็ไม่ผิดกับเพื่อนไม่มีใครรู้ว่าเราบริสุทธิ์ นอกเสียจากผีสางเทวดาเท่านั้น นึกอะไรได้ในใจผมก็ขอให้ผีสางเทวดาช่วยเหลือ ผมนึกถึงพระหลวงพ่ออะไรต่ออะไรเจ้าพ่อองค์ใดที่ศักดิ์สิทธิ์เท่าที่ผมจะนึกได้ผมก็ร้องเรียนเรียกอยู่ในใจ ขอให้ท่านรีบมาช่วยผมโดยเร็ว เพราะผมจนปัญญาแล้ว สมองมันปั่นป่วนยุ่งไปหมด 


แต่ที่สุดก็คิดจะสะบัดหลุดแล้ววิ่งหนี แต่ก็มองไม่เห็นทางรอด ทั้งไม่รู้ไปทางทิศไหน ทั้งจะทำให้เขาแน่ใจว่าผมคงเป็นผู้ร้ายแน่จึงได้วิ่งหนี กำลังความคิดสับสนปั่นป่วนมองเห็นความหมดหวัง กำลังคิดหมดอาลัยต่อชีวิตปล่อยตามบุญตามกรรม เพราะหมดทางที่จะขัดขืนเจ้าหน้าที่ได้ ผมหมดอาลัยตายอยากในชีวิตต่อไป กำลังจะปล่อยให้ตำรวจสวมกุญแจมือแล้ว ก็ได้ยินเสียงพ่อลุงพูดขึ้นเสียงดังอย่างผู้มีอำนาจเด็ดขาดว่า "หยุด นี่เด็กของอั๊ว พวกลื้อทำอย่างนั้นไม่ได้ อั๊วขอสั่งเป็นเด็ดขาด" 


ทันใดนั้นจ่านายสิบและพลตำรวจก็สะดุ้ง ทันใดนั้นพ่อลุงก็ล้วงบัตรประะจำตัวหรือบัตรประจำตำแหน่งข้าราชการซึ่งผมก็ไม่เห็นเพียงแต่เดา เพราะผมเองก็ตื่นกลัวจนลาน แล้วพ่อลุงก็ยื่นบัตรให้จ่านายสิบผู้นั้นดู ทันใดเมื่อจ่านายสิบเห็นบัตรประจำตัวของพ่อลุง ก็รีบตบเท้ายืนระวังตรง ยกมือขึ้นแตะกระบังหมวก พลตำรวจก็รีบทำตามทันที ไม่รู้ว่าท่านผู้นั้นเป็นใครเพราะไม่ได้ดูบัตร เมื่อจ่านายสิบคำนับพ่อลุงแล้ว ก็ยื่นบัตรลงไปให้นายร้อยโทผู้ควบคุมตำรวจอยู่ข้างหน้า เมื่อรับบัตรจากจ่าแล้ว นายร้อยตำรวจโทก็รีบตบเท้าระวังตรง ยกมือขึ้นแตะกำบังหมวกอยู่ข้างล่าง แล้วส่งบัตรคืนขึ้นมา แล้วสั่งถอนกำลังตำรวจลงจากหลังคารถ คุมจำเลยที่ล้วงกระเป๋าออกไป ข่าวว่ามีผู้เห็นของกลางที่ผู้ร้ายโยนไว้ระหว่างวิ่งหนี จึงเป็นอันจับได้พร้อมทั้งของกลาง 


สำหรับผมและเพื่อนเป็นอันว่าสิ้นเคราะห์ไปที ระหว่างการโต้ตอบพ่อลุงกับจ่าตำรวจนั้น เขาพูดอะไรกันบ้างผมก็จำไม่ได้หมด เพราะผมกลัวจะถูกจับใส่กุญแจมือจนตัวชาไปหมด รู้สึกเหมือนฝันร้ายแล้วก็ตื่นจากความฝันร้ายกลายเป็นดี แต่เมื่อนึกถึงทีไร ผมก็อดหวาดสะดุ้งกลัวไม่ได้ ผมอยากจะเข้าไปกราบเท้าพ่อลุงสักร้อยครั้ง คิดว่ายังไม่สมกับที่ท่านได้กรุณาช่วยเหลือ ผมกับเพื่อนพากันไปกราบขอบคุณท่านเพียงแต่ยกมือไหว้เท่านั้น เพราะบนหลังคารถคงไม่มีโอกาสให้เราก้มลงไปกราบได้ ท่านก็เพียงบอกว่า ไม่ต้องขอบบุญขอบคุณอะไรหรอก เพราะเป็นหน้าที่ของท่านที่ให้ความเป็นธรรมกับทุกคนที่บริสุทธิ์ เราก็เป็นคนบริสุทธิ์มิได้ทำผิดคิดชั่วจึงควรแก่การช่วยเหลือ แม้ผมอยากจะทราบชื่อท่านใจจะขาด แต่ผมก็ไม่กล้าละลาบละล้วงถาม เพียงแต่ท่านช่วยให้ผมรอดพ้นจากการใส่กุญแจมือเท่านั้นก็เป็นบุญคุณหนักยิ่งกว่าภูเขาแล้ว 


ฉะนั้น ผมจึงไม่ได้รู้นามของท่านผู้มีพระคุณ นับแต่ครั้งเมื่อผมอายุได้เพียง ๑๗ นับแต่นั้นมาถึงปัจจุบันนี้ผมอายุได้ ๔๑ ปี ผมไม่เคยพบหน้าท่านเลย และผมยังระลึกถึงพระเดชพระคุณของท่านอยู่เสมอ แต่ผมก็ยังมืดแปดด้าน ยังไม่มีโอกาสรู้จักนามของท่านและอยู่ที่ไหน ยังเป็นสิ่งลึกลับตลอดมาจนถึงปัจจุบันนี้ 


สำหรับผมชื่อนายสำรวม วรรณดิลก ปัจจุบันนี้อยู่ร้านค้าไม้โชคไพศาล เลขที่ ๒๙๑/๑ ถนนริมน่าน ตำบลตะพานหิน พิจิตร หากท่านมีพระคุณอันสูงยิ่งที่เคยช่วยเหลือเด็กอายุ ๑๗ ไว้ในครั้งนั้นกรุณาบอกให้ผมทราบที่อยู่และนามของท่านด้วย จะเป็นที่เคารพนับถือของผมและผมยังไม่ลืมที่จะระลึกถึงพระคุณของท่านตลอดมา และในชีวิตนี้จะไม่มีวันลืม 


    เรื่องที่ข้าพเจ้าได้เขียนตามข้อความบันทึกของคุณสำรวม วรรณดิลก ก่อนเขียนข้าพเจ้าได้อ่านและพิจารณาในข้อความบันทึกก็เห็นว่า ในสมัยนั้นยังมีข้าราชการผู้ใหญ่ที่ได้ปลอมแปลงให้เข้ากับภูมิประเทศ ทำตนเป็นชาวบ้านธรรมดา ปะปนไปคลุกคลีอยู่ในหมู่บ้านสามัญชนทั่วไป เพื่อจะได้มีโอกาสได้รู้ได้เห็นเหตุการณ์ต่าง ๆ เพื่อประโยชน์กับข้าราชการ แม้จะได้รับความทุกข์ยากลำบากต้องเสี่ยงภัยอันตรายเพียงไร ท่านก็มิได้คิดถึงประโยชน์สุขส่วนตัวเพราะเห็นแก่ความสงบสุขส่วนรวมและราชการเป็นใหญ่ แม้ข้าพเจ้าจะไม่รู้ว่าท่านผู้นั้นคือผู้ใดก็ดี การปฏิบัติงานของท่านเช่นนี้ ควรแก่การยกย่องสรรเสริญยิ่ง เพราะข้าพเจ้าแน่ใจว่าท่านเป็นผู้มีคุณธรรมสูง มีจิตใจใสสะอาดเป็นคนดี เห็นอกเห็นใจคนบริสุทธิ์ทั่วไป ในยุคปัจจุบันนี้เป็นบุคคลที่ชาติต้องการให้มีมาก ข้าพเจ้าจึงขอเก็บเรื่องของท่านผู้นี้ไว้ใน "กฎแห่งกรรม" ต่อไป 

 

ที่มา : dhammajak
โพสเมื่อ : 1 มิถุนายน 2555
Tag : กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา  
แบ่งปัน Bookmark and Share


  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1204   Keep up the superb piece of work, I read few posts on this website and I believe that your site is really interesting and has got circles of great info.
โดย  :     http://bbs.whu.edu.cn/home/home/link.php?url=http://www.behance.net/gallery/73420259/toronto-limo
โพสเมื่อ  :     13 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1203   There is definately a great deal to know about this issue. I really like all the points you have made.
โดย  :     http://by-lieq.nl/portfolio-view/feugiat-vitae-leo/
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1202   Wonderful, what a blog it is! This blog provides helpful data to us, keep it up.|
โดย  :     http://emilie.sharengo.org/blog/index.php?post/2010/07/30/Test-des-framework-php&refurl=http%3A%2F%2
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1201   Link exchange is nothing else except it is just placing the other person as webpage link on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.
โดย  :     http://cardioexpress.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mypacmangames.com%2Fprofile%2Ffarmton18
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1200   I truly appreciate this post. I'ะฐย†ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again
โดย  :     http://citystroy-llc.ru/bitrix/rk.php?goto=http://www.mobypicture.com/user/LailahMann/view/20448513
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1199   Thanks so much for the blog article.Thanks Again.
โดย  :     http://institutionalsupplies.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bradleighgrainger.de.tl
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1198   Your personal stuffs outstanding. At all times
โดย  :     http://zhenshchini.ru/user/Weastectopess223/
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1197   wow, awesome article post. Really Great.
โดย  :     http://www.yihe-book.com/bbs/home.php?mod=space&uid=1075927
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1196   Only wanna remark that you have a very nice site, I love the style it really stands out.
โดย  :     http://chezmick.free.fr/index.php?task=profile&id=260086
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1195   Im thankful for the article post.Really thank you! Great.
โดย  :     https://foursquare.com/user/522759663/list/cermat-agar-tidak-terjebak-pilih-bandar-togel-peni
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1194   media iะฐะะฐยะฑย‚ะขย€ะฐย‚ a great sourะฐะะฐยะฐะะขยƒe ?f data.
โดย  :     http://www.2018guomo.pro/home.php?mod=space&uid=868705
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1193   pretty handy material, overall I believe this is really worth a bookmark, thanks
โดย  :     https://vw88yes.com/forum/profile.php?section=personality&id=151729
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1192   Nicely? to be Remarkable post and will look forward to your future update. Be sure to keep writing more great articles like this one.
โดย  :     http://wiki.bingo/ru/๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ๏ฟฝ:Piofacandi
โพสเมื่อ  :     12 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1191   You are my breathing in, I possess few web logs and rarely run out from to brand.
โดย  :     http://curiosidadinfinitaxu2.blogspeak.net/by-he-1950s-the-term-investment-had-come-to-denote-the-mo
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1190   This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very accurate info Thank you for sharing this one. A must read article!
โดย  :     http://cory1180ba.bsimotors.com/fish-kitchen-decoy-copper-kitchen-decoy-blue-kitchen-decoy-photos-ki
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1189   We stumbled over here by a different web page and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page for a second time.
โดย  :     http://coincordium.com/
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1188   Thanks so much for the blog post.Much thanks again.
โดย  :     http://coincordium.com/
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1187   Woh I love your blog posts, saved to bookmarks !.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=KlCjdUcefu4&list=PLN4XFTSMPbmMXY4bRBZwgldHDsdsfUVsJ
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1186   wow, awesome blog.Really thank you! Awesome.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=KlCjdUcefu4&list=PLN4XFTSMPbmMXY4bRBZwgldHDsdsfUVsJ
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1185   I reckon something truly special in this web site.
โดย  :     https://www.bigjo128.com/
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1184   You ave made some good points there. I looked on the net for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this site.
โดย  :     https://www.bigjo128.com/
โพสเมื่อ  :     11 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1183   Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     https://sportywap.com/contact-us/
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1182   Im thankful for the blog.Thanks Again. Much obliged.
โดย  :     https://sportywap.com/
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1181   It as not my first time to pay a visit this site,
โดย  :     http://rinker.tc/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1888bets.com%2Fprofile.php%3Fsection%3Dpersonali
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1180   In my opinion it is obvious. Try to look for the answer to your question in google.com
โดย  :     http://judythornell.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.marcolongo.org%2Fhtml%2Fuserinfo.php%
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1179   lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!!
โดย  :     http://laprincesayaseve.com.ridder.co/url/go/?url=http://www.jodohkita.info/story/1204466/
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1178   pasta maker home bargains WALSH | ENDORA
โดย  :     http://kredumthepmo.mihanblog.com/post/comment/new/50/fromtype/postone/fid/1499470319596019ef048bf/a
โพสเมื่อ  :     10 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1177   You have made some good points there. I looked on the internet to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this website.
โดย  :     https://goproalternative.site123.me/
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1176   I think that may be an interesting element, it made me assume a bit. Thanks for sparking my considering cap. On occasion I get so much in a rut that I simply really feel like a record.
โดย  :     https://goproalternative.site123.me/
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1175   Thank you for your article post.Much thanks again. Really Great.
โดย  :     http://coaxcable.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sauvegarde-enligne.fr%2Fstory.php%3Ftitle%3D
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1174   Major thankies for the post.Really looking forward to read more. Cool.
โดย  :     http://kecywowynkif.mihanblog.com/post/comment/new/57/fromtype/postone/fid/150388870059a3853c2eda2/a
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1173   I surprised with the research you made to create this actual publish amazing.
โดย  :     http://ralph6883wp.blogs4funny.com/i-couldnt-wait-to-get-my-hands-dirty-and-out-of-stock-rugs-person
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1172   Thank you a lot for sharing this with all folks you actually understand what you are talking about!
โดย  :     http://marketplace0nz.realscienceblogs.com/light-a-yummy-cleaning-recommended-when-necessary
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1171   Jalantikus.com Download Game PC dan Android Gratis Terbaru dengan server lokal
โดย  :     http://cannon4008eb.onlinetechjournal.com/you-can-also-find-recruits-by-installing-items-like-your-d
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1170   This excellent website truly has all of the information I needed about this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     http://pensandoenelfuturomha.electrico.me/tents-in-case-you-think-living-in-wilds-communal-buildings
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1169   Really informative blog article.Much thanks again. Really Great.
โดย  :     http://oconnor1084ks.rapspot.net/it-s-obvious-that-saving-for-retirement-is-so-important-that-uncle-
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1168   I truly appreciate this post. I ave been looking everywhere for this! Thank God I found it on Bing. You ave made my day! Thx again..
โดย  :     http://mickiebussieovp.blogspeak.net/shimmer-door-curtain-fringe-garlands-foil-to-create-an-irresist
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1167   Its hard to find good help I am constantnly saying that its difficult to procure good help, but here is
โดย  :     http://seniorsreversemortey7.wickforce.com/therein-ies-the-challenge-but-so-long-as-you-follow-the-s
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1166   learning toys can enable your kids to develop their motor skills quite easily;;
โดย  :     http://gordon4681eb.edublogs.org/2018/12/03/shops-in-addition-to-allowing-try-the-waiting-trick-or-f
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1165   This awesome blog is no doubt educating additionally factual. I have found a lot of useful stuff out of this amazing blog. I ad love to return over and over again. Thanks a bunch!
โดย  :     http://barrett8007nh.journalnewsnet.com/according-to-tunguz-when-it-comes-to-his-work-at-redpoint-ve
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1164   pretty useful material, overall I think this is really worth a bookmark, thanks
โดย  :     http://walter9319nt.sojournals.com/15
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1163   WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait.. ?
โดย  :     http://randal3588zp.thedeels.com/think-distressed-or-whitewashed-cabinets-an-oversized-farmhouse-of-
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1162   Im grateful for the article post.Really thank you! Awesome.
โดย  :     http://marketplacepnq.electrico.me/you-can-use-anything-small-and-heart-shaped-floors-to-warm-hearth
โพสเมื่อ  :     8 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1161   Usually I don at learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice post.
โดย  :     http://filiberto0191rt.blogger-news.net/sheila-the-president-and-ceo-of-first-implementation-strateg
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1160   This is a topic that as near to my heart Best wishes! Exactly where are your contact details though?
โดย  :     http://pruitt0392fa.intelelectrical.com/rugs-sized-9-x-12-and-larger-deco-ih4nd049-this-brand-new-se
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1159   Major thankies for the article.Really looking forward to read more. Will read on
โดย  :     http://www.pronoahtech.com.ng/hello-darkness-my-old-friend-meme/
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1158   Merely wanna admit that this is very helpful , Thanks for taking your time to write this.
โดย  :     http://www.pronoahtech.com.ng/hello-darkness-my-old-friend-meme/
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1157   Very good blog post.Much thanks again. Cool.
โดย  :     http://blog.hukusbukus.com/blog/view/181221/have-a-look-at-the-mca-scam-topic
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1156   you make blogging look easy. The overall look of your site
โดย  :     http://mobile-store.pro/story.php?id=320
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1155   Im grateful for the article post.Thanks Again. Much obliged.
โดย  :     http://pets-community.website/story.php?id=844
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1154   Very good article.Thanks Again. Fantastic.
โดย  :     https://cellarcent5.blogfa.cc/2018/10/27/consider-the-mca-scam-topic/
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1153   It as not that I want to duplicate your web page, but I really like the design and style. Could you let me know which style are you using? Or was it tailor made?
โดย  :     https://selfsampan2.bloglove.cc/2018/12/04/install-and-also-refill-the-top-fire-extinguishers-out-th
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1152   This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information Appreciate your sharing this one. A must read article!
โดย  :     https://disqus.com/home/discussion/channel-new/best_method_to_uncover_the_best_fire_extinguishers_av
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1151   This awesome blog is no doubt entertaining and also diverting. I have picked helluva helpful things out of this blog. I ad love to return every once in a while. Cheers!
โดย  :     http://dynachat.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=caelt3.harrisburgu.edu%2Fstudiowiki%2Findex.p
โพสเมื่อ  :     7 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1150   You can certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to say how they believe. At all times go after your heart.
โดย  :     http://aroshaardttrae.dk/velkommen-til-aros-haardttrae/
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1149   Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.
โดย  :     http://www.decast.com/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=&goto=https://caelt3.harrisburgu.ed
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1148   This very blog is obviously awesome and diverting. I have found a lot of interesting tips out of this blog. I ad love to go back over and over again. Thanks a lot!
โดย  :     http://vincula.ms/__media__/js/netsoltrademark.php?d=registerm88.com%2Fforum%2Fprofile.php%3Fsection
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1147   The acetone and consultation need in each history and may be painless but however recently clinical.
โดย  :     http://ntpcentr.com/bitrix/rk.php?goto=http://jamesjuice18.xtgem.com/__xt_blog/__xtblog_entry/122020
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1146   I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!
โดย  :     https://audiomack.com/artist/sneraska
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1145   Thanks for the blog.Really thank you! Will read on
โดย  :     https://www.intensedebate.com/people/SingaPOORIAN
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1144   Right now it sounds like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now. (from what I ave read) Is that what you are using on your blog?
โดย  :     https://duggerlow.page.tl/
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1143   There as definately a great deal to know about this subject. I really like all the points you have made.
โดย  :     https://slides.com/northyman
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1142   This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very precise info Many thanks for sharing this one. A must read article!
โดย  :     http://wavashop.online/Shopping/fildena-price/#discuss
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1141   Major thanks for the blog post.Really thank you! Really Cool.
โดย  :     http://www.platinumcabaret.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cratelizard7.blogcountry.net%2F201
โพสเมื่อ  :     6 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1140   Very good post.Really looking forward to read more. Really Great.
โดย  :     http://www.thelondonfoodie.co.uk/2014/11/lobster-kitchen-disappointing.html
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1139   Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for supplying this information.
โดย  :     http://www.happyquiltingmelissa.com/2014/02/kitchen-stitches-apron-and-giveaway.html?showComment=154
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1138   Thank you for your blog post.Thanks Again. Will read on
โดย  :     http://www.aimcapital.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.techytape.com%2Fstory%2F171205%2F
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1137   Utterly indited written content , thankyou for information.
โดย  :     http://listensounds.com/comment/html/?30638.html
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1136   Looking forward to reading more. Great article.Much thanks again. Much obliged.
โดย  :     http://www.naturalmovies.com/out.php?url=http://acrp.in/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=u
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1135   Very good post! We are linking to this great post on our site. Keep up the good writing.
โดย  :     http://www.getemgone.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.iika.org%2Findex.php%3Foption%3Dcom_
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1134   Very good blog post.Really thank you! Great.
โดย  :     http://myeducationworld.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.lambrettaclubcampania.it%2Findex.
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1133   Super-Duper website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also.
โดย  :     http://www.borinfo.ru/redirect?url=http://pastebin.com/u/dignagogocha
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1132   site and be updated with the most up-to-date news update posted here.
โดย  :     http://www.easy-wishlist.fr/espaces/redirect.php?url=https://www.andindi.it%2Findex.php%3Foption%3Dc
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1131   Say, you got a blog write-up.Genuinely appreciate it! Really Cool.
โดย  :     http://beta.austlii.edu.au/cgi-bin/redirect.cgi?url=http://www.shapeways.com/designer/darbymacvean
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1130   Muchos Gracias for your blog.Thanks Again. Awesome.
โดย  :     http://torinho.songword.com.ar/?p=457
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1129   This blog was how do I say it? Relevant!! Finally I ave found something that helped me. Thanks a lot!
โดย  :     https://www.zakonia.ru/tools/redirect?url=http://owerbewo.blogspot.com/2018/10/tips-memilih-burung-a
โพสเมื่อ  :     5 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1128   Thanks a lot for the article.Really looking forward to read more. Will read on
โดย  :     http://linksopcast.com
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1127   Im grateful for the article post.Really looking forward to read more. Will read on
โดย  :     http://linksopcast.com
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1126   Keep up the superb piece of work, I read few posts on this website and I believe that your web site is really interesting and has got circles of superb information.
โดย  :     https://www.w88clubw88win.com
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1125   Your opinion is valueble for me. Thanks!
โดย  :     https://www.w88clubw88win.com
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1124   Spot on with this write-up, I actually believe this website needs far more attention. I all probably be returning to read more, thanks for the advice!
โดย  :     https://garfielld88.wixsite.com/remoteplayandroid
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1123   Red your site publish and beloved it. Have you at any time thought about visitor putting up on other associated weblogs comparable to your weblog?
โดย  :     http://mundoalbiceleste.com/members/chinsuede3/activity/285988/
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1122   I truly appreciate this article post.Really looking forward to read more. Awesome.
โดย  :     http://secinvesting.today/story.php?id=629
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1121   I?ะฐะะขย’ะฐะ‚ะฐย†ll right away snatch your rss as I can at to find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly let me understand in order that I may just subscribe. Thanks.
โดย  :     http://www.headfirst-online.com/what-are-undoubtedly-massive-multi-player-online-role-playing-games/
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1120   Very good article.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     http://www.manateeriverorchidsociety.com/dress-shifting-upward-and-romantic-games-online-games-for-g
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1119   You have noted very interesting details ! ps decent web site. He that will not sail till all dangers are over must never put to sea. by Thomas Fuller.
โดย  :     http://yandex.ru/redir_warning/?url=http://kliqqi.xyz/story.php?title=123movies-website
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1118   Thankd for dharing, thid id a fantadtic blog podt.Rwally thank you! Awwdomw.
โดย  :     http://www.carricktimes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.gdaca.com%2Findex.php%3Foption%3D
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1117   There as definately a great deal to learn about this subject. I love all the points you made.
โดย  :     http://www.costplus2.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=smartmews.hospitalathome.it%2Findex.php%
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1116   Im grateful for the article post.Much thanks again. Want more.
โดย  :     http://www.dateasia.sg/index.php?a=profile&u=lynwoodosbo
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1115   There is obviously a bunch to realize about this. I believe you made some good points in features also.
โดย  :     http://cgi.din.or.jp/~draco/cgi-bin/kakusi/board.cgi
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1114   I value the article post.Thanks Again. Fantastic.
โดย  :     http://unpaidovertime.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.juegosdemariobros.tv%2Fuprofile.php
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1113   Really appreciate you sharing this article post.Really looking forward to read more. Fantastic.
โดย  :     https://www.timmatbang.net/user/profile/94174
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1112   It as not that I want to copy your web page, but I really like the style. Could you let me know which theme are you using? Or was it especially designed?
โดย  :     http://www.alwaysmakenewmistakes.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=flic.kr%2Fp%2FPiHzoR
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1111   Perfect piece of work you have done, this website is really cool with superb information.
โดย  :     http://www.travelcalendar.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.trestoremolise.it%2Findex.php%3
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1110   wow, awesome blog article.Thanks Again. Really Great.
โดย  :     http://elevutveckling.com/qa/fysik/index.php?qa=66532&qa_1=crucial-information-concerning-numerous-m
โพสเมื่อ  :     4 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1109   Spot on with this write-up, I truly feel this web site needs a lot more attention. I all probably be back again to read through more, thanks for the advice!
โดย  :     http://kamomidori.co.jp/cgi-bin/psboard2.cgi?%2526%2523160%253B%2526%2
โพสเมื่อ  :     3 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1108   The issue is something that not enough men and women
โดย  :     http://mesaprovinggrounds.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kzncomsafety.gov.za%2FUserProfi
โพสเมื่อ  :     3 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1107   Perfect work you have done, this website is really cool with superb information.
โดย  :     http://i.mpbus.com/link.php?url=https://www.bronnen.net/wiki/index.php%3Ftitle=User:Inobcurgu
โพสเมื่อ  :     3 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1106   loading instances times will sometimes affect
โดย  :     http://bestwaifu.com/index.php?title=User:CecileFolk68389
โพสเมื่อ  :     3 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1105   What as up, its good post regarding media print, we all understand media is a
โดย  :     http://seo-usa.pro/story.php?id=791
โพสเมื่อ  :     3 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1104   Real good information can be found on blog.
โดย  :     https://purpleplot89.dlblog.org/2018/11/30/get-now-skin-care-products-online/
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1103   Really appreciate you sharing this article.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     http://ayushbest.nextwapblog.com/skin-care-products-daily-care-routine.html?ref=panel_posts
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1102   Thank you ever so for you blog post. Will read on
โดย  :     http://aes.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://sendvid.com/fvibxbuq
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1101   When I initially left a comment I seem to have clicked on the
โดย  :     http://ch-edp.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=webupdated.co.uk%2Fclassifieds%2Fclick-here-19%
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1100   you could have a fantastic weblog here! would you wish to make some invite posts on my weblog?
โดย  :     https://ohmybytes.com/members/kickpantry42/activity/12835/
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1099   Ultimately, an issue that I am passionate about. I ave looked for details of this caliber for that very last numerous hrs. Your website is significantly appreciated.
โดย  :     https://ohmybytes.com/members/kickpantry42/activity/12835/
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1098   Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.
โดย  :     http://www.magcloud.com/user/trucerinspis
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1097   Really informative blog.Much thanks again. Keep writing.
โดย  :     http://socialmedia.sandbox.n9corp.com/blog/view/27680/four-guidelines-on-growing-your-positive-revie
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1096   Wow, that as what I was exploring for, what a data! existing here at this website, thanks admin of this web page.
โดย  :     https://uceda.org/members/mathear8/activity/60480/
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1095   I think this is a real great post.Really looking forward to read more. Will read on
โดย  :     https://lodbergwitt5256.de.tl/That-h-s-our-blog.htm?forceVersion=desktop
โพสเมื่อ  :     1 ธันวาคม 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1094   Thank you for your blog article.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     https://www.newsbtc.com/2018/11/29/amazon-gets-deeper-into-blockchain-what-does-it-mean-for-crypto/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1093   You are my inspiration, I have few web logs and very sporadically run out from post .
โดย  :     https://www.newsbtc.com/2018/11/29/amazon-gets-deeper-into-blockchain-what-does-it-mean-for-crypto/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1092   you may have an ideal blog here! would you prefer to make some invite posts on my blog?
โดย  :     http://virastyar.ir/forum/member.php?action=profile&uid=1104944
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1091   just beneath, are a lot of totally not connected web-sites to ours, nevertheless, they may be surely really worth going over
โดย  :     http://bgtopsport.com/user/arerapexign256/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1090   Looking forward to reading more. Great blog post.Much thanks again. Will read on
โดย  :     http://bookmarkuali.win/story.php?title=dentist-near-me#discuss
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1089   soin visage soin visage soin visage soin visage
โดย  :     http://cheapseolasvegasvso.metablogs.net/businesses-can-access-new-more-neighbourly-sources-of-vette
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1088   It as appropriate time to make some plans for the future and it as time to be happy.
โดย  :     http://man0526hd.recentblog.net/the-10-q-is-the-quarterly-report-similar-to-the-10-k-inflation-so-th
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1087   Your home is valueble for me personally. Thanks!
โดย  :     http://marionhapsttb.innoarticles.com/billionaire-charlie-munger-talks-about-a-friend-of-while-minim
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1086   We stumbled over here by a different page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page for a second time.
โดย  :     http://rigoberto8843we.thedeels.com/see-you-round-duvet-coversham-black-king-size-sharpe-marker
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1085   I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!
โดย  :     http://walter9319nt.sojournals.com/they-add-fun-to-functional-will-ship-via-in-home-delivery
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1084   information. The article has truly peaked my interest.
โดย  :     http://sherondatwylerwbf.eccportal.net/wilson-and-by-extension-softbank-see-value-in-compass-emphasi
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1083   Thanks for the article post.Really looking forward to read more. Much obliged.
โดย  :     http://eukallos.edu.ba/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1082   This is one awesome article post.Much thanks again.
โดย  :     http://eukallos.edu.ba/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1081   Really informative article.Really thank you! Want more.
โดย  :     http://eccs.com.ua/bitrix/rk.php?goto=http://www.profstv.ru/user/DaisyGolackson/
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1080   Thank you for another excellent post. Where else could anybody get that kind of info in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.
โดย  :     http://mosintour.ru/go.asp?url=http://www.kzncomsafety.gov.za/UserProfile/tabid/255/userId/122542/De
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1079   Some really prime content on this web site , bookmarked.
โดย  :     http://link.me.rs/?http://2learnhow.com/story.php?title=cbd-flower
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1078   Thanks for the blog article.Thanks Again. Really Cool.
โดย  :     http://ddpromote.com/go.php?url=http://bookmarkok.com/story.php?title=to-learn-more-11
โพสเมื่อ  :     30 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1077   You have made some decent points there. I checked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.
โดย  :     http://apps.stablerack.com/flashbillboard/redirect.asp?url=http://www.great-quotes.com/user/charlese
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1076   I was just wondering what computer software you would need to make business cards or labels from a home computer. Is is easy or even worth the time or money..
โดย  :     http://doll-a-rama.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ittlearning.ittehuacan.edu.mx%2Fittlearnin
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1075   There is certainly a lot to learn about this subject. I love all of the points you have made.
โดย  :     http://skyharborapartments.win/index.php/User:CarissaSatterfie
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1074   with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no
โดย  :     http://azaleasleep.com/hello-world/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1073   it is of it is of course wise to always use recycled products because you can always help the environment a
โดย  :     http://maps.google.co.cr/url?q=http://multe-ganduri.tumblr.com/post/180343348464/all-things-you-want
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1072   Thanks-a-mundo for the blog post. Awesome.
โดย  :     http://divorcewithrespect.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.video-bookmark.com%2Fwatch%2F34
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1071   This website certainly has all of the information I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     https://www.masteromok.com/members/datebay3/activity/543153/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1070   Really enjoyed this article post.Really thank you!
โดย  :     https://www.liveinternet.ru/users/lloyd_reyes/blog#post445056759
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1069   Spot on with this write-up, I truly feel this web site needs a lot more attention. I all probably be back again to read through more, thanks for the advice!
โดย  :     http://ideas.smart-x.net/story.php?title=bom-hoa-tien
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1068   Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!
โดย  :     http://blingee.com/profile/porchship84
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1067   nonetheless, you command get bought an shakiness over that
โดย  :     https://getwellsantander.com/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1066   There is definately a lot to learn about this subject. I love all the points you ave made.
โดย  :     https://www.cnbc.com/2018/11/27/facebook-has-black-people-problem-mark-luckie-former-employee.html
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1065   Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the good effort.
โดย  :     https://cryptodaily.co.uk/2018/11/Is-Blockchain-Becoming-The-Solution-To-Customer-Loyalty-Programs
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1064   Thank you for your article.Really thank you! Will read on
โดย  :     https://cryptodaily.co.uk/2018/11/Is-Blockchain-Becoming-The-Solution-To-Customer-Loyalty-Programs
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1063   Thank you for sharing this very good post. Very interesting ideas! (as always, btw)
โดย  :     https://www.qcdc.org/members/drawsnail94/activity/238873/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1062   wow, awesome article post.Much thanks again. Fantastic.
โดย  :     https://www.qcdc.org/members/drawsnail94/activity/238875/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1061   Thank you ever so for you blog.Really looking forward to read more. Awesome.
โดย  :     http://society6.com/powdercouch24/about
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1060   We stumbled over here different page and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into your web page repeatedly.
โดย  :     https://sharenator.com/profile/perchfeast43/
โพสเมื่อ  :     29 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1059   There is noticeably a bundle to realize about this. I consider you made various good points in features also.
โดย  :     http://images.google.com.tr/url?q=http://www.filefactory.com/file/33q5bxkvrgzv/Buy_InstaGram%20Follo
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1058   Thanks again for the article.Much thanks again. Really Cool.
โดย  :     http://insidethejcaho.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=talgud.tumblr.com%2Fpost%2F180309279396
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1057   I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     https://www.google.co.uk/maps/dir/52.5426688,-0.3301376/free+venue+finding+service+london/@52.543264
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1056   Very good written. Keep up the author held the level.
โดย  :     https://www.google.co.uk/maps/dir/52.5426688,-0.3301376/free+venue+finding+service+london/@52.543264
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1055   I truly appreciate this post.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     http://englandlux.ru/bitrix/redirect.php?event1=1&event2=&event3=&goto=https://www.trestoremolise.it
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1054   Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange arrangement between us!
โดย  :     http://by-lieq.nl/portfolio-view/in-faucibus/
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1053   Spot on with this write-up, I really believe this amazing site needs a great deal more attention. I all probably be returning to read more, thanks for the info!
โดย  :     http://gorodmail.ru/engine/redirect.php?url=https://free.edu.vn%2Fmember.php%3F352697-isaiasmason/
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1052   It as exhausting to find knowledgeable individuals on this topic, however you sound like you already know what you are speaking about! Thanks
โดย  :     http://umtbsec.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.inventables.com%2Fusers%2F772781
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1051   Muchos Gracias for your article.Thanks Again. Much obliged.
โดย  :     http://oilgasinform.ru/bitrix/rk.php?goto=http://jmp.sh/v/rzqCRflTY8rX5YZFA36Q
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1050   Thanks for the article.Really thank you! Will read on
โดย  :     http://torinho.songword.com.ar/?p=457
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1049   Some really excellent information, Gladiolus I observed this.
โดย  :     http://pda.mts.by/bonus/bitrix/rk.php?goto=https://seolister.cf%2Fstory.php%3Ftitle%3Dto-learn-more-
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1048   Wow, great article.Really thank you! Awesome.
โดย  :     http://www.jmcyzxy.com/comment/html/?12592.html
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1047   I truly appreciate this article post.Much thanks again. Cool.
โดย  :     http://www.arristara.nl/gstbk/go.php?url=http://mypacmangames.com/profile/sandraattic60
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1046   Pretty! This has been an extremely wonderful article. Thanks for supplying this information.
โดย  :     http://poosepagchest.mihanblog.com/post/comment/new/19/fromtype/postone/fid/15385381525bb43aa87085e/
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1045   Since the admin of this web site is working, no question very rapidly it will be well-known, due to its quality contents.
โดย  :     https://eczemang.com/perioral-dermatitis/
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1044   Thank you ever so for you article.Thanks Again. Cool.
โดย  :     https://eczemang.com/perioral-dermatitis/
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1043   Some genuinely choice blog posts on this site, saved to bookmarks.
โดย  :     https://twinoid.com/user/9810598
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1042   Wow! Thank you! I permanently needed to write on my website something like that. Can I include a fragment of your post to my blog?
โดย  :     https://soundcloud.com/user-906897215-226449499
โพสเมื่อ  :     28 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1041   Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say
โดย  :     http://stroyeffect.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://www.4shared.com/office
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1040   Major thanks for the post.Much thanks again. Much obliged.
โดย  :     http://e-auctions.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1888bets.com%2Fprofile.php%3Fsection%3Dpers
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1039   safe power leveling and gold I feel pretty lucky to have used your entire website page and look forward to many more excellent times reading here
โดย  :     http://mundoalbiceleste.com/members/cymbalmice56/activity/328503/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1038   I went over this site and I think you have a lot of fantastic information, bookmarked (:.
โดย  :     https://raftstock06.blogcountry.net/2018/11/26/hair-care-tips-from-professional-hair-experts/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1037   You could certainly see your enthusiasm in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.
โดย  :     https://emregardiner.de.tl/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1036   It as hard to come by knowledgeable people about this subject, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks
โดย  :     https://www.diigo.com/item/note/6os02/hg4p?k=335dda1da04239f09bb5d2e5f4f3dd33
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1035   Really informative blog article.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     http://hoanhbo.net/member.php?118226-DetBreasejath224
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1034   I think this is a real great blog post.Thanks Again. Cool.
โดย  :     http://sport.sc/users/dwerlidly650
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1033   Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Keep writing.
โดย  :     http://www.syringe.net.nz/ct.ashx?url=http://heisenberg.csic.edu.uy/cesargoldbach
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1032   Normally I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice post.
โดย  :     http://k6tld.com/HollieehSampsonnr
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1031   pretty handy stuff, overall I imagine this is well worth a bookmark, thanks
โดย  :     http://alxn.name/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.eventsentry.com%2Fqa%2Findex.php%3Fqa%3Duser
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1030   Inspiring story there. What occurred after? Take care!
โดย  :     https://heartbarge2.databasblog.cc/2018/11/26/kickboxing---the-leading-three-arguments-why-it-outshi
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1029   There as definately a lot to learn about this topic. I like all of the points you ave made.
โดย  :     https://www.patreon.com/clubsbarcelona/creators
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1028   Please permit me understand in order that I may just subscribe. Thanks.
โดย  :     https://www.instructables.com/member/barcelonaclubs/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1027   Im thankful for the article post.Much thanks again.
โดย  :     https://eubd.edu.ba/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1026   The world hopes foor egen more passionate writers like you who aren at afraid to mention
โดย  :     https://eubd.edu.ba/
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1025   You may surely see your skills in the paintings you create. The arena hopes for all the more passionate writers like you who are not afraid to say how they think. Generally go soon after your heart.
โดย  :     http://sportsnutritions.pro/story.php?id=186
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1024   Thorn of Girl Great info is usually identified on this world wide web blog.
โดย  :     http://workout-manuals.site/story.php?id=122
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1023   I think you have noted some very interesting points , thankyou for the post.
โดย  :     http://workout-manuals.site/story.php?id=121
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1022   Say, you got a nice article.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     http://thehavefunny.world/story.php?id=717
โพสเมื่อ  :     27 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1021   Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The entire glance of your site is excellent, as well as the content material!
โดย  :     http://gutenborg.net/story/279483/#discuss
โพสเมื่อ  :     26 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1020   It as difficult to find knowledgeable people on this subject, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks
โดย  :     https://telegra.ph/Kickboxing---The-Top-3-Reasons-Why-it-Outshines-Every-Other-Group-Workout-11-21
โพสเมื่อ  :     26 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1019   Really appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Cool.
โดย  :     https://wallinside.com/post-65176735-kickboxing-the-top-3-reasons-why-it-outshines-every-other-group
โพสเมื่อ  :     26 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1018   Thank you ever so for you blog post. Really Great.
โดย  :     http://house-best-speaker.com/2018/11/25/m88-very-best-football-gambling-reference-in-asia/
โพสเมื่อ  :     26 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1017   Well I sincerely liked reading it. This subject procured by you is very helpful for accurate planning.
โดย  :     http://wild-marathon.com/2018/11/25/m88-number-1-soccer-agent-in-indonesia/
โพสเมื่อ  :     26 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1016   Wow! Thank you! I constantly wanted to write on my site something like that. Can I include a part of your post to my site?
โดย  :     http://www.rileycoleman.ca/blog/view/10975/having-wise-investment-on-mobile-game-development-service
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1015   Wonderful article! We are linking to this great
โดย  :     http://www.brownceramics.com/commercial-tiling-contractors-west-midlands.html
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1014   I value the blog.Really looking forward to read more. Cool.
โดย  :     http://www.brownceramics.com/commercial-tiling-contractors-west-midlands.html
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1013   This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!
โดย  :     http://blog.nisi.ro/redirect.php?url=http://www.pr-inside.com/evolved-ids-offers-the-best-fake-ids-o
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1012   Really enjoyed this blog article.Thanks Again. Great.
โดย  :     http://esecurity.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=muorigin-wiki.webzen.com%2Findex.php%3Ftitle
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1011   Very nice info and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thx
โดย  :     http://hilliardvc.com/comment/html/?41600.html
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1010   Thanks a lot for the blog article.Much thanks again. Will read on
โดย  :     http://d-click.madiaimprensa.com.br/u/1214/3400/0/24427_0/b90af/?url=http://thesocialbuster.com/stor
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1009   Pierre signe astrologique horoscope septembre balance Here is my homepage; voyance en ligne gratuite
โดย  :     http://www.yamahamotorcyclesalvage.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=swissheritagecars.ch%2Find
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1008   Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on
โดย  :     http://www.copidrogas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=arcadegz.freehostia.com%2Fprofile%2F271
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1007   Say, you got a nice blog.Thanks Again. Great.
โดย  :     http://dndetails.com/whois/show.php?ddomain=ebookmarked.com
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1006   You have made some really good points there. I checked on the internet to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.
โดย  :     http://area17aa.org/panel63/redirect.php?url=http://www.icesi.edu.co/i2t/foro-i2t/user/79630-dionneg
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1005   of years it will take to pay back the borrowed funds completely, with
โดย  :     http://pioner.kg/bitrix/rk.php?goto=http://www.rfw1.com/space-uid-495759.html
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1004   it for him lol. So let me reword this. Thanks for the meal!!
โดย  :     http://www.sm-industry.ru/bitrix/rk.php?goto=http://www.rfw1.com/space-uid-495730.html
โพสเมื่อ  :     25 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1003   Pretty! This was an extremely wonderful post. Thanks for providing this information.
โดย  :     https://www.instabeauty.co.uk/BusinessList
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1002   Looking forward to reading more. Great blog article.Really thank you! Will read on
โดย  :     https://www.instabeauty.co.uk/BusinessList
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1001   really make my blog jump out. Please let me know where you got your theme.
โดย  :     http://10lance.com/story.php?title=singapore-chinese-culture-kickboxing-and-martial-arts-appreciatio
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 1000   Major thanks for the article.Thanks Again. Awesome.
โดย  :     http://lunashare.com/story/31659/#discuss
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 999   Really appreciate you sharing this article post. Great.
โดย  :     http://www.cartouches-encre.info/story.php?title=familiar-strangers-tattoo-studio-singapores-best-ra
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 998   Too many times I passed over this link, and that was a blunder. I am glad I will be back!
โดย  :     http://ihaan.org/story/749453/#discuss
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 997   navigate to this website How do I put rss feeds on a classic blogger template?
โดย  :     https://mcgrathrealtyinc8.webnode.com/
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 996   Thanks so much for the post.Much thanks again. Fantastic.
โดย  :     https://www.evernote.com/shard/s530/sh/76a0bca6-9554-4171-933f-0deadf11c27b/ee1ba6df55a216cb48b2abe6
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 995   Thank you for your blog post.Really looking forward to read more. Awesome.
โดย  :     https://kidblog.org/class/michigan-website-design/posts
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 994   Thank you ever so for you post.Much thanks again. Awesome.
โดย  :     http://seomarketing1.eklablog.com/
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 993   You made some really good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this site.
โดย  :     https://direct-juice.webnode.com/
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 992   Major thankies for the article post.Really looking forward to read more. Want more.
โดย  :     http://vape19.bravesites.com/
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 991   If you want to grow your familiarity just keep visiting this web
โดย  :     https://www.coindesk.com/there-is-no-bitcoin-what-the-sec-doesnt-get-about-cryptocurrency
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 990   Thankyou for this wonderful post, I am glad I detected this site on yahoo.
โดย  :     https://www.coindesk.com/there-is-no-bitcoin-what-the-sec-doesnt-get-about-cryptocurrency
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 989   This is one awesome article post.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     http://winonanationalbanks.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=diendan.maiamvietduc.de%2Findex.p
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 988   read!! I definitely really liked every little bit of it and
โดย  :     http://www.stonypoint.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.miyou.hk%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%2
โพสเมื่อ  :     24 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 987   I went over this internet site and I believe you have a lot of good information, saved to my bookmarks (:.
โดย  :     http://www.anesthetist.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.miyou.hk%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 986   Well I definitely enjoyed studying it. This post procured by you is very constructive for correct planning.
โดย  :     http://salinc.ru/redirect.php?url=http://www.flickr.com/photos/140630402@N08/43882926740/in/datepost
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 985   I think this is a real great article post.Really thank you! Cool.
โดย  :     http://wetoskapackaging.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=f.youkia.com%2Fahdgbbs%2Fahdg%2Fhome.
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 984   Perfectly composed subject material, Really enjoyed examining.
โดย  :     http://sprco.tw/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.spettacolovivo.it%2Findex.php%3Foption%3Dcom_
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 983   This info is invaluable. When can I find out more?
โดย  :     http://nickelvinyl72.ebook-123.com/post/suggestions-regarding-the-best-way-to-write-a-business-email
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 982   Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Cheers
โดย  :     http://2learnhow.com/story.php?title=improve-english-writing-2#discuss
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 981   You are my breathing in, I own few blogs and occasionally run out from to post.
โดย  :     http://odbo.biz/users/MatPrarffup643
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 980   What kind of camera was used? That is definitely a really good superior quality.
โดย  :     http://mehatroniks.com/user/Priefebrurf466/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 979   Wow, great article post.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     http://mesotheliomang.com/mesothelioma-information/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 978   Muchos Gracias for your post.Thanks Again. Cool.
โดย  :     http://mesotheliomang.com/asbestos/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 977   It as hard to find well-informed people for this subject, but you seem like you know what you are talking about! Thanks
โดย  :     http://indianachallenge.net/2018/11/22/informasi-lengkap-untuk-slot-game-live22-2/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 976   This is one awesome blog article. Awesome.
โดย  :     http://interactivehills.com/2018/11/22/informasi-lengkap-untuk-slot-game-live22-5/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 975   Looking around While I was surfing yesterday I saw a excellent post about
โดย  :     http://expresschallenges.com/2018/11/21/ciri-agen-live22-terpercaya-di-indonesia-3/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 974   Thanks for the blog article.Really thank you!
โดย  :     http://wantedthrills.com/2018/11/21/ciri-agen-live22-terpercaya-di-indonesia-3/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 973   Since the admin of this site is working, no hesitation very shortly it will be famous, due to its feature contents. My blog: [url=http://www.mbeams.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kasino.vin%2Fhome%2Fjoker-123%2F56-joker123]joker123.net download[/url]
โดย  :     Teresita
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 972   sac louis vuitton ??????30????????????????5??????????????? | ????????
โดย  :     http://indianachallenge.net/2018/11/21/yuk-cobain-agen-live22-di-hokindobet/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 971   wow, awesome blog.Really thank you! Awesome.
โดย  :     http://mnlcatalog.com/2018/11/21/yuk-cobain-agen-live22-di-hokindobet-4/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 970   Major thanks for the article post. Awesome.
โดย  :     http://hoanhbo.net/member.php?60165-DetBreasejath322
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 969   Your article is truly informative. More than that, it??s engaging, compelling and well-written. I would desire to see even more of these types of great writing.
โดย  :     http://jahandigital.ir/user/KenGeaspAccen938/
โพสเมื่อ  :     23 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 968   Woman of Alien Great do the job you ave carried out, this website is de facto interesting with amazing information. Time is God as method of preserving everything from occurring at once.
โดย  :     http://www.arcadecks.com/projects.html
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 967   Regards for this rattling post, I am glad I observed this website on yahoo.
โดย  :     http://www.arcadecks.com/stafford-va-pressure-treated-wood-black-aluminum-balusters-composite-deckin
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 966   Thank you ever so for you article post. Awesome.
โดย  :     http://intranet.nerja.es/2017/12/29/uncomplicated-free-adult-personals-secrets-the/
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 965   Wow! This can be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.
โดย  :     http://www.filmmakers.de/misc/redirect?url=http://weheartit.com/cherellegodson
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 964   Some genuinely nice and useful information on this site, also I conceive the pattern holds good features.
โดย  :     http://www.makelove889.com/home.php?mod=space&uid=1163784
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 963   You may have some real insight. Why not hold some kind of contest for your readers?
โดย  :     http://bbs.1000so.com/home.php?mod=space&uid=439891
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 962   You have made some good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.
โดย  :     http://esri.handong.edu/english/profile.php?mode=viewprofile&u=103082
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 961   navigate to this website How do I put rss feeds on a classic blogger template?
โดย  :     http://sunnytraveldays.com/2018/11/21/precisely-why-is-the-blockchain-technology-beneficial/
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 960   I think this is a real great blog. Keep writing.
โดย  :     http://visitnice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=gepi.info%2Fblack-friday%2Fkoga-e-cheren-pet
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 959   This page definitely has all of the information and facts I needed concerning this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     http://www.wwegames.net/profile/trevordeber
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 958   This site is the best. You have a new fan! I can at wait for the next update, saved!
โดย  :     http://anime--girl.mihanblog.com/post/comment/25/
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 957   just your articles? I mean, what you say
โดย  :     http://malpersrei.mihanblog.com/post/comment/new/138/fromtype/postone/fid/15261161995af6af67a7e28/at
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 956   Very good blog article.Really thank you!
โดย  :     http://wetmind.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=seotoolbux.com%2Fstory.php%3Ftitle%3Dbuyfortni
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 955   pretty beneficial material, overall I believe this is really worth a bookmark, thanks
โดย  :     http://azanadalokaw.mihanblog.com/post/comment/new/65/fromtype/postone/fid/1496058016592c08a0cd6aa/a
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 954   Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Thank you for providing this information.
โดย  :     http://ghajutifovyh.mihanblog.com/post/comment/new/36/fromtype/postone/fid/15154674175a543299bd206/a
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 953   I seriously get pleasure from your posts. Thank you
โดย  :     http://mebel25.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://www.inventables.com/users/
โพสเมื่อ  :     22 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 952   Really appreciate you sharing this blog.Really thank you! Cool.
โดย  :     http://avtoservis-khabarovsk.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://depositfiles
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 951   Very good article. I will be going through a few of these issues as well..
โดย  :     http://banyansec-archive.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=topseo.gq%2Fstory.php%3Ftitle%3Dbuy-
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 950   I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!
โดย  :     http://bookmarkstars.com/story.php?title=this-website-41#discuss
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 949   when it comes when it comes to tv fashion shows, i really love Project Runway because it shows some new talents in the fashion industry**
โดย  :     http://listbookmarking.com/story.php?title=for-more-info-16#discuss
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 948   Really enjoyed this article.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=NSZ-MQtT07o
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 947   Well I really enjoyed reading it. This post procured by you is very constructive for proper planning.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=NSZ-MQtT07o
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 946   Mate! This site is sick. How do you make it look like this !?
โดย  :     https://dtechi.com/make-online-presence-for-your-business/
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 945   I simply could not go away your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual supply to your visitors? Is gonna be back frequently to check out new posts
โดย  :     https://dtechi.com/search-engine-optimization-seo-beginners-guide/
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 944   Wow, great post.Much thanks again. Great.
โดย  :     https://essayfever.quora.com/How-to-choose-a-good-essay-writing-service
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 943   Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I
โดย  :     http://vdladyrev.edublogs.org/2018/11/17/how-to-choose-a-good-essay-writing-service/
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 942   to win the Superbowl. There as nothing better wholesale
โดย  :     http://australiandoctorsspousenetwork.com/members/expertbrandy09/activity/7280/
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 941   Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Much thanks again. Fantastic.
โดย  :     https://www.qcdc.org/members/rockgender62/activity/224829/
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 940   You have brought up a very superb details , regards for the post.
โดย  :     https://erismann.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://zariaetan.com/story.php%
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 939   Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Keep writing.
โดย  :     https://ohr.edu/yhiy/redirect.php?url=https://concours-facebook.fr%2Fstory.php%3Ftitle%3Dclick-here-
โพสเมื่อ  :     21 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 938   When someone writes an paragraph he/she keeps the idea
โดย  :     http://eve-search.com/externalLink.asp?l=http%3A%2F%2Fwww.rutulicantores.it%2Findex.php%3Foption%3Dc
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 937   There is definately a lot to find out about this issue. I really like all of the points you made.
โดย  :     http://yowhatup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.ccchinese.ca%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%26u
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 936   understands what they are discussing on the net.
โดย  :     http://go.scriptha.ir/index.php?url=http://www.rockpop60.it/pinasiob/userinfo.php?uid=4392833
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 935   Wow, great blog post.Thanks Again. Really Cool.
โดย  :     http://ottoaviation.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.great-quotes.com%2Fuser%2Fcointhumb3
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 934   Very good info. Lucky me I came across your site by accident (stumbleupon). I ave saved it for later!
โดย  :     http://eversunny.org/comment/html/?177840.html
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 933   Really informative post.Really looking forward to read more. Want more.
โดย  :     http://radio90.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=faheemmclellan.blogspot.com
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 932   I don't even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who you are but certainly you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers! my web page :: [url=http://Www.bassrush.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=url.Letschat.info%2Fwhomakesthemostaccuratespiritlevel106850]Spirit Level App samsung[/url]
โดย  :     Elida
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 931   Hi there to all, the contents existing at this web site are really amazing for people experience, well, keep up the nice work fellows. my web page - [url=http://paragongift.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=valeriemace.Co.uk%2Fwhomakesthemostaccuratespiritlevel731417]what is the best spirit level app for android[/url]
โดย  :     Thaddeus
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 930   un ton autres ai pris issue a ce, lettre sans meme monde meme profite et quoi tokyo pas va changer que avaient
โดย  :     http://kimchipowder.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=acrp.in%2Findex.php%3Foption%3Dcom_k2%26v
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 929   You must take part in a contest for among the best blogs on the web. I will recommend this web site!
โดย  :     http://52.8.90.149/2017/10/06/jyp-new-boy-group-stray-kids-first-battlefield-heli-beta-mv-release/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 928   This excellent website really has all of the information I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     http://aklatan.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=list.ly%2Fl%2F2WWD
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 927   Simply wish to say your article is as astonishing.
โดย  :     http://www.babegirl.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=f.youkia.com%2Fahdgbbs%2Fahdg%2Fhome.php%
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 926   Wow, superb blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for? you make blogging look easy. The total glance of your website is great, let alone the content material!
โดย  :     http://pixel4more.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=96185
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 925   when it comes to tv fashion shows, i really love Project Runway because it shows some new talents in the fashion industry
โดย  :     http://antwort.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.spettacolovivo.it%2Findex.php%3Foption%3Dc
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 924   Im thankful for the blog article.Much thanks again.
โดย  :     https://gallonfall45.livejournal.com/384.html
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 923   This particular blog is without a doubt educating additionally diverting. I have picked a bunch of interesting advices out of this amazing blog. I ad love to visit it again soon. Thanks!
โดย  :     https://heathelmet77.bloggerpr.net/2018/11/19/picking-the-greatest-restaurant-furniture/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 922   Thanks for sharing, it is a fantastic post.Significantly thanks yet again. Definitely Great.
โดย  :     https://hellospeedyeaglestudentlove.tumblr.com/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 921   You made some good points there. I looked on the internet for the subject and found most persons will approve with your blog.
โดย  :     http://www.authorstream.com/nagiamulfan/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 920   Thanks so much for the blog post.Really thank you! Cool.
โดย  :     https://chequehelen20.blogfa.cc/2018/11/19/why-individuals-choose-online-banking-services/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 919   You can definitely see your expertise within the work
โดย  :     https://magicaction90.webgarden.cz/rubriky/magicaction90-s-blog/exactly-why-people-select-online
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 918   This information is worth everyone as attention. Where can I find out more?
โดย  :     http://seolister.cf/story.php?title=gorjachaja-linija-sberbanka-3#discuss
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 917   Utterly indited content , appreciate it for entropy.
โดย  :     https://tyrekechamberlain.de.tl/
โพสเมื่อ  :     20 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 916   There as noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice factors in options also.
โดย  :     http://www.familyscience.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=caelt3.harrisburgu.edu%2Fstudiowiki%
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 915   Major thankies for the blog post.Thanks Again. Really Great.
โดย  :     http://www.insatour.ru/index.php?option=com_akobook&Itemid=0
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 914   I truly appreciate this post. I ave been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You ave made my day! Thanks again
โดย  :     http://pacho.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.minds.com%2FSummerFreeman%2Fblog%2Fstyle-and
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 913   What as up everybody, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it as pleasant to read this webpage, and I used to visit this web site daily.
โดย  :     http://xcjlypf.com/comment/html/?4681.html
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 912   Really enjoyed this post.Really looking forward to read more. Cool.
โดย  :     http://dereferer.org/?http://olioboard.com/users/ravenvoyage2
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 911   You can certainly see your expertise in the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.
โดย  :     http://www.call-in-se.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.scienceforum.nl%2Findex.php%3Factio
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 910   I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!
โดย  :     http://thehavefunny.world/story.php?id=717
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 909   What as Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Good job.
โดย  :     http://menstrength-hub.pro/story.php?id=57
โพสเมื่อ  :     18 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 908   There most be a solution for this problem, some people think there will be now solutions, but i think there wil be one.
โดย  :     http://pro-forex.space/story.php?id=44
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 907   That is a great tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very precise information Many thanks for sharing this one. A must read article!
โดย  :     http://werecipesism.online/story.php?id=494
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 906   Your style is really unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just book mark this page.
โดย  :     http://www.400clubthailand.com/home.php?mod=space&uid=159858&do=profile&from=space
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 905   very nice submit, i definitely love this website, keep on it
โดย  :     http://www.pingxiangmeiti.com/space-uid-1472551.html
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 904   Thanks for the blog post.Thanks Again. Great.
โดย  :     http://disenodesitiosweb.over-blog.com/
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 903   Wow, great article.Really looking forward to read more. Really Great.
โดย  :     https://disenodepaginaweb.weebly.com/
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 902   other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail.
โดย  :     http://bestfacebookmarketomu.canada-blogs.com/preferably-use-colons-that-are-same-theme-as-per-your-
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 901   Muchos Gracias for your blog article.Much thanks again. Fantastic.
โดย  :     http://hassan0212ld.trekcommunity.com/and-thats-it-no-other-calculations-is-to-use-no-decoration-at-
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 900   You can certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to say how they believe. At all times go after your heart.
โดย  :     http://santo7289hz.rapspot.net/streamers-may-also-be-though
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 899   Muchos Gracias for your article post.Really thank you! Will read on
โดย  :     http://santo7289hz.rapspot.net/streamers-may-also-be-though
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 898   Informative article, just what I was looking for.
โดย  :     http://claycountymocourpm.biznewsselect.com/it-is-a-theme-that-and-only-minimal-details-are-required
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 897   wow, awesome article.Much thanks again. Really Cool.
โดย  :     http://www.blogster.com/carteraogr/and-for-more-kitchen-inspired-attention-on-the-wood-green-and-cop
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 896   Thanks for sharing, this is a fantastic post.Much thanks again. Much obliged.
โดย  :     http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/Skin_Treatment_Tactics_That_Definitely_Get_The_J
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 895   Nothing is more admirable than the fortitude with which millionaires tolerate the disadvantages of their wealth.
โดย  :     http://www.mmacgn.com/home.php?mod=space&uid=2399823&do=profile&from=space
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 894   In fact no matter if someone doesn at know after that its up to other viewers that they will help, so here it happens.
โดย  :     http://kazvodstroy.ru/cgi/index.php?a=stats&u=chanteikv0225
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 893   Pretty! This was an incredibly wonderful post. Many thanks for supplying this info.
โดย  :     https://www.viki.com/users/richardlopez1992_219
โพสเมื่อ  :     17 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 892   That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information Thank you for sharing this one. A must read post!
โดย  :     http://cityno.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.liveinternet.ru%2Fusers%2Fkorsholm_schack%2
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 891   Wow! Thank you! I always needed to write on my blog something like that. Can I include a portion of your post to my website?
โดย  :     http://ba-bet.com/qa/index.php?qa=14438&qa_1=the-very-best-spot-uncover-dating-websites-internet-thi
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 890   Some really prize content on this site, saved to fav.
โดย  :     https://news.bitcoin.com/bitfinex-fee-bitmex-rejects-claims-trades-against-customers/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 889   Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Really Great.
โดย  :     https://news.bitcoin.com/bitfinex-fee-bitmex-rejects-claims-trades-against-customers/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 888   pretty nice post, i certainly adore this web site, keep on it
โดย  :     http://iphub.unblog.fr/2018/10/25/basic-advanced-catalyst-layer-3-switch-configuration/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 887   It'ะฐย†s actually a great and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
โดย  :     http://iphubb.eklablog.com/what-is-a-router-how-do-routers-work-a148998940
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 886   I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!
โดย  :     https://speakerdeck.com/rickysingh
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 885   Thanks for dropping that link but unfortunately it looks to be down? Anybody have a mirror?
โดย  :     http://cardgenerators.aircus.com/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 884   Thanks again for the post.Thanks Again. Keep writing.
โดย  :     http://calculatorhub.bravesites.com
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 883   You have mentioned very interesting points! ps decent web site.
โดย  :     http://www.homerecording.be/forum/members/jaygummer.htm
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 882   Thanks for the article post.Much thanks again. Want more.
โดย  :     https://www.instabeauty.co.uk/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 881   I really liked your blog article. Fantastic.
โดย  :     https://www.instabeauty.co.uk/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 880   Wow! Thank you! I permanently wanted to write on my site something like that. Can I take a part of your post to my site?
โดย  :     https://bitcoinist.com/imf-lagarde-state-digital-currencies/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 879   I truly appreciate this post.Much thanks again. Will read on
โดย  :     https://bitcoinist.com/imf-lagarde-state-digital-currencies/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 878   Well, one of the worst toxic offenders have already been
โดย  :     http://campus.universitian.com/blog/view/215758/how-to-pick-the-greatest-mobile-phone
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 877   Pretty! This has been a really wonderful article. Thanks for supplying this info.
โดย  :     https://martialartsconnections.com/members/orchidchill0/activity/454941/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 876   Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.
โดย  :     http://www.magcloud.com/user/morrcypluquad
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 875   Loving the information on this website, you have done great job on the posts.
โดย  :     http://www.allsocialmax.com/story/9531/#discuss
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 874   Right now it appears like BlogEngine is the top blogging platform out there right now. (from what I ave read) Is that what you are using on your blog?
โดย  :     https://alibihammer6.blogcountry.net/2018/11/11/the-finest-hidden-spy-camera-guide/
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 873   It as hard to come by educated people about this subject, however, you seem like you know what you are talking about! Thanks
โดย  :     http://alibistart3.ebook-123.com/post/the-best-hidden-spy-camera-guide
โพสเมื่อ  :     16 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 872   Im thankful for the article.Really looking forward to read more. Awesome.
โดย  :     https://www.liveinternet.ru/users/husum_lorentsen/blog#post444102178
โพสเมื่อ  :     15 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 871   I seriously enjoy your posts. Many thanks
โดย  :     https://orangebook0.dlblog.org/2018/11/14/ideas-for-mens-clothing-and-styling/
โพสเมื่อ  :     15 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 870   Im thankful for the blog post.Much thanks again. Awesome.
โดย  :     http://ibterm.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=digg.formation-referencement-nantes.fr%2Fstory.
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 869   Very good post.Much thanks again. Really Great.
โดย  :     http://acreativeinsight.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.uzaktanegitimrehberi.com%2Fforum%
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 868   style is awesome, keep doing what you are doing!
โดย  :     http://arc9journals.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bestbookmarking.xyz%2Fstory.php%3Ftitle%3
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 867   If you are ready to watch comic videos on the internet then I suggest you to go to see this web site, it consists of really therefore comical not only videos but also additional material.
โดย  :     http://chatakamenna.cz/component/easybookreloaded/entry
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 866   It as best to participate in a contest for among the best blogs on the web. I all suggest this website!
โดย  :     http://vdladyrev.edublogs.org/2018/11/06/benefits-of-using-an-essay-writing-service-for-academic-wri
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 865   Thank you ever so for you blog.Really looking forward to read more. Really Great.
โดย  :     http://www.photovoicebb.com/benefits-of-using-an-essay-writing-service-for-academic-writing/
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 864   Some really great posts on this website , regards for contribution.
โดย  :     https://500px.com/autowarranty/about
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 863   wow, awesome blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.
โดย  :     https://autowarranties.page.tl/
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 862   Wow! Thank you! I permanently wanted to write on my website something like that. Can I include a part of your post to my blog?
โดย  :     http://d-click.unip.br/u/6714/2671/1239186/3143_0/bad68/?url=http://www.shapeways.com/designer/cleol
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 861   this topic to be actually something that I think I would never understand.
โดย  :     http://avis-vin.lefigaro.fr/redirect?url=http://nirvana.virtus.ufcg.edu.br/wiki/isensor/index.php/Us
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 860   Very good post. I am going through some of these issues as well..
โดย  :     http://szindoktor.hu/index.php/vendegkonyv
โพสเมื่อ  :     14 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 859   Very informative blog article.Thanks Again. Keep writing.
โดย  :     http://totallycleanwindows.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ilua520.com%2Fhome.php%3Fmod%3Dspa
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 858   Only a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding layout. Individuals may form communities, but it is institutions alone that can create a nation. by Benjamin Disraeli.
โดย  :     http://nottsgroups.com/story/293503/#discuss
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 857   Major thankies for the blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.
โดย  :     https://hawktwig8.blogcountry.net/2018/11/11/download-completely-free-pc-game-for-your-computer/
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 856   Im obliged for the blog article.Really looking forward to read more.
โดย  :     http://cercosaceramica.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3197750
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 855   Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I ave truly enjoyed browsing your blog posts. After all I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon!
โดย  :     https://theconversation.com/profiles/wolff-stilling-591300
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 854   Usually I do not comment in your weblog. I am additional in the silent sort but I wonder, is this wordpress since I am thinking of switching my own blog from blogspot to wordpress.
โดย  :     https://fieldfarm00.hatenablog.com/entry/2018/11/11/212634
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 853   Thanks for sharing, this is a fantastic blog article.Thanks Again. Will read on
โดย  :     https://my-lovingdreamlandcollection.tumblr.com/
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 852   pretty practical stuff, overall I imagine this is worth a bookmark, thanks
โดย  :     http://www.iamsport.org/pg/bookmarks/kneemeat7/read/40884931/several-must-download-android-apps
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 851   Say, you got a nice blog post.Really thank you! Keep writing.
โดย  :     http://www.ebees.co/story.php?title=apps-download-for-windows-7-2
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 850   Your location is valueble for me. Thanks! cheap jordans
โดย  :     http://7.ly/contact
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 849   Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!
โดย  :     https://www.scoop.it/t/graphic-design-by-summer-andrews/p/4102953031/2018/11/07/bobsweep-helps-you-s
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 848   This unique blog is really awesome and besides amusing. I have chosen many useful tips out of this source. I ad love to return again and again. Cheers!
โดย  :     http://inotechdc.com.br/manual/index.php?title=BObsweep_Standard_-_a_trusted_helping_hand8171348
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 847   This article regarding SEO gives clear idea designed for new SEO people that how to do SEO, thus keep it up. Pleasant job
โดย  :     http://outdoorsmokers.today/story.php?id=2120
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 846   Major thankies for the blog.Really looking forward to read more. Much obliged.
โดย  :     http://financenetwork.org/News/bobsweep-standard-pethair-or-pethair-plus-robotic-vacuum-cleaner-and-
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 845   Thanks for sharing this first-class write-up. Very interesting ideas! (as always, btw)
โดย  :     http://www.apsense.com/article/unbelievable-way-to-find-free-cdn-will-not-let-you-down.html
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 844   Really appreciate you sharing this article post.Much thanks again. Keep writing.
โดย  :     http://www.burtonpost.com/unbelievable-way-to-find-free-cdn-will-not-let-you-down/
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 843   the most common table lamp these days still use incandescent lamp but some of them use compact fluorescent lamps which are cool to touch..
โดย  :     https://nightwatchng.com/contact-us/
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 842   I truly apprwciatwd your own podt articlw.
โดย  :     http://brain-maps.org/redir.php?id=http://www.teknallsnc.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&t
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 841   That as good point and article Keep up writing, I am following your blog!
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=86PmMdcex4g
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 840   Woman of Alien Perfect get the job done you have got completed, this site is de facto great with great data. Time is God as strategy for maintaining every little thing from going on directly.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=86PmMdcex4g
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 839   pretty beneficial stuff, overall I think this is worthy of a bookmark, thanks
โดย  :     http://nationalballroomfederation.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.rockpop60.it%2Fpinasiob
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 838   Wow! Thank you! I continually needed to write on my site something like that. Can I include a portion of your post to my website?
โดย  :     http://americanhotelathome.de/__media__/js/netsoltrademark.php?d=caresugar9.webgarden.at%2Fkategorie
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 837   website who has shared this enormous piece of writing at
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=rmLPOPxKDos
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 836   Thanks for sharing, this is a fantastic post. Really Cool.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=rmLPOPxKDos
โพสเมื่อ  :     13 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 835   This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I ave shared your website in my social networks!
โดย  :     http://www.frozeninstant.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=web2interactive.com%2Findex.php%3Fop
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 834   It?s actually a cool and useful piece of information. I?m satisfied that you just shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=TdzYEDz6C3k
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 833   pretty valuable material, overall I imagine this is really worth a bookmark, thanks
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=TdzYEDz6C3k
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 832   Marvelous, what a weblog it is! This weblog presents valuable information to us, keep it up.
โดย  :     http://jesus-tv.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.costidell.com%2Fforum%2Fmember.php%3Facti
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 831   This is one awesome blog.Thanks Again. Fantastic.
โดย  :     http://quitonce.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=webviral.net%2Findex.php%3Fqa%3Duser%26qa_1%3
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 830   This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate info Many thanks for sharing this one. A must read post!
โดย  :     https://sholasweeney.yolasite.com/
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 829   my authorization. Do you know any solutions to help prevent content from being stolen?
โดย  :     https://mailbasket13hewittpanduro772.shutterfly.com/21
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 828   Really informative blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.
โดย  :     http://tirebone07.blog.fc2.com/blog-entry-4.html
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 827   Post writing is also a excitement, if you know then you can write if not it is difficult to write.
โดย  :     https://weheartit.com/earthvision49
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 826   There is definately a lot to find out about this issue. I like all of the points you have made.
โดย  :     https://buzzon.khaleejtimes.com/author/earthlisa07/
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 825   I think it is a nice point of view. I most often meet people who rather say what they suppose others want to hear. Good and well written! I will come back to your site for sure!
โดย  :     https://trunk.www.volkalize.com/members/novelsheep5/activity/1875006/
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 824   What as up, I read your blogs like every week. Your humoristic style is witty, keep up the good work!
โดย  :     http://unclepruner0.xtgem.com/__xt_blog/__xtblog_entry/12096518-some-things-to-have-a-look-at-prior-
โพสเมื่อ  :     12 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 823   Well I really liked studying it. This subject offered by you is very effective for proper planning.
โดย  :     http://sevgidolu.biz/user/conoReozy495/
โพสเมื่อ  :     10 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 822   Keep up the excellent work, I read few blog posts on this website and I think that your website is real interesting and has got sets of great info.
โดย  :     http://xn--b1adccaenc8bealnk.com/users/lyncEnlix611
โพสเมื่อ  :     10 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 821   I wouldn at mind publishing a post or elaborating on most of the subjects you
โดย  :     https://www.rkcarsales.co.uk/used-cars/land-rover-range-rover-sport-3-0-td-v6-se-4x4-ss-5dr-peterbor
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 820   Very nice info and right to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you people have any thoughts on where to hire some professional writers? Thanks
โดย  :     https://www.rkcarsales.co.uk/used-cars/land-rover-range-rover-sport-3-0-td-v6-se-4x4-ss-5dr-peterbor
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 819   This is one awesome blog article. Awesome.
โดย  :     http://davidpyjama0.iktogo.com/post/run-4-game-play-on-the-internet-on-run4gameplaynet
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 818   mobile phones and iPod and iPad and other WIFI and most electronic appliances emit harmful microwave RADIATION
โดย  :     https://davidpyjama0.blogcountry.net/2018/11/08/run-4-game-play-on-the-internet-on-run4gameplay.net/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 817   Sick and tired of every japan chit chat? Our company is at this website for your needs
โดย  :     http://frozenantarcticgov.com/2018/11/07/run-4-game-play-on-the-web-on-run4gameplay-net/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 816   Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the website is really good.
โดย  :     http://mailstatusquo.com/2018/11/07/run-4-game-play-on-the-net-on-run4gameplay-net/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 815   kind of pattern is usually seen in Outlet Gucci series. A good example is the best.
โดย  :     http://elite-entrepreneurs.org/2018/11/07/totally-free-download-appsgames-for-pcwindows-7/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 814   You ought to take part in a contest for among the most effective blogs on the web. I will suggest this internet website!
โดย  :     http://wantedthrills.com/2018/11/07/absolutely-free-download-appsgames-for-pcwindows-8/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 813   I went over this internet site and I believe you have a lot of good information, saved to my bookmarks (:.
โดย  :     https://kkisitb1.com/sosmed/blog/view/66323/pc-games-completely-free-download-for-windows-788110xp
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 812   Utterly pent written content, Really enjoyed looking at.
โดย  :     http://knight-soldiers.com/2018/11/07/pc-games-totally-free-download-for-windows-788-110xp-9/
โพสเมื่อ  :     9 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 811   pretty handy material, overall I imagine this is really worth a bookmark, thanks
โดย  :     https://www.isaacsandisaacs.com/truck-accident-lawyer
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 810   Some really choice posts on this internet site , saved to fav.
โดย  :     https://www.dolmanlaw.com/legal-services/truck-accident-attorneys/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 809   very couple of internet sites that occur to become detailed below, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out
โดย  :     http://www.healthtrumpet.com/contact-us/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 808   This web site truly has all the information I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     http://www.healthtrumpet.com/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 807   Precisely what I was looking for, thanks for posting.
โดย  :     https://chidispalace.com/about-us
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 806   Ridiculous story there. What occurred after? Good luck!
โดย  :     https://torchbankz.com/privacy-policy/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 805   This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!
โดย  :     https://torchbankz.com/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 804   Spot on with this write-up, I seriously think this web site needs much more attention. I all probably be returning to see more, thanks for the advice!
โดย  :     http://interior-design-ideas76429.bloginwi.com/7770264/examine-this-report-on-hampton-bay-fan
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 803   Thanks so much for the blog article.Thanks Again.
โดย  :     https://honeylibra62.bloggerpr.net/2018/10/02/examining-realistic-hampton--bay--fans-products/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 802   It as not that I want to replicate your web-site, but I really like the layout. Could you tell me which style are you using? Or was it tailor made?
โดย  :     http://psicologofaustorodriguez.com/blog/view/23784/hampton-bay-ceiling-fans-give-beauty-and-expense
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 801   Very informative blog article.Really looking forward to read more.
โดย  :     https://moatsushi7.bloggerpr.net/2018/10/02/hampton-bay-ceiling-fans-provide-beauty-and-cost-savings
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 800   You can certainly see your enthusiasm within the paintings you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.
โดย  :     http://sinequanonline.info/flood-removal-and-remediation-can-prevent-damage-to-your-home/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 799   Major thanks for the blog article.Really thank you!
โดย  :     http://www.thisistheusfl.com/a-ventilation-alternate-ceiling-fans/
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 798   It as really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.
โดย  :     http://network-resselers.com/2018/11/06/gta-san-andreas-completely-free-download-for-pc-windows-7-8-
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 797   Iaะฐะะฐย’ะฑย‚ะขย€ะขยšะฐะ‚ะฐยŒะฐะะฐย’ะฑย‚ะขย€ะขยžะฐะ‘ะขยžve recently started a site, the info you offer on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.
โดย  :     http://knight-soldiers.com/2018/11/06/gta-san-andreas-completely-free-download-for-pc-windows-788-11
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 796   Post writing is also a fun, if you know afterward you can write or else it is complex to write.
โดย  :     http://www.akwaibomnewsonline.com/news/index.php?url=https://giuseppegarner.blogspot.com
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 795   Wow, great article.Really looking forward to read more. Cool.
โดย  :     http://dielli.al/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ovensound63.macvoip.com%2Fpost%2Fincredible-way-
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 794   Say, you got a nice article post.Thanks Again. Keep writing.
โดย  :     http://www.usa-get.com/ys4/rank.cgi?mode=link&id=204&url=http://www.myvidster.com/video/159494582/Ca
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 793   This is one awesome blog article.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     https://sol4india.com/?p=74591
โพสเมื่อ  :     8 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 792   Thanks for another fantastic article. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.
โดย  :     http://venta-de-fincas.com/click.php?id=1007&url=http://welcometocabarete.com/author/dudleygoldeman/
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 791   Very clear site, thankyou for this post.
โดย  :     http://mb.tengfeiliren.com/comment/html/?46919.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 790   Thank you so much and I am looking ahead to touch you.
โดย  :     http://pcdownloadapp.com/pocket-contest-unreleased-apk-download-for-pc-windows.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 789   Okay you are right, actually PHP is a open source and its help we can obtain free from any community or web page as it occurs at this place at this web page.
โดย  :     http://pcdownloadapp.com/domino-gaple-free-apk-download-for-pc-windows.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 788   Really informative blog.Really looking forward to read more. Much obliged.
โดย  :     http://pcgameshome.com/free-download-towers-of-oz-full.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 787   Once open look for the line that says #LAST LINE ะฐะะฐย’ะฐะะขย‚ะฑย‚ะขย€ะขย ADD YOUR ENTRIES BEFORE THIS ONE ะฐะะฐย’ะฐะะขย‚ะฑย‚ะขย€ะขย DO NOT REMOVE
โดย  :     http://pcgameshome.com/statue-of-liberty-free-download-full.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 786   You have made some good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.
โดย  :     http://www.centerpointenergyms.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=combookmarkexpert.tk%2FNews%2F
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 785   mulberry alexa handbags mulberry alexa handbags
โดย  :     http://www.p2ppz.com/comment/html/?132501.html
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 784   Im grateful for the blog.Thanks Again. Awesome.
โดย  :     https://wiki.cizaro.com/index.php?title=Sector_To_The_Earth_With_These_Emailing_Suggestions..._Infor
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 783   Wholesale Mac Makeup ??????30????????????????5??????????????? | ????????
โดย  :     http://www.marvicsupply.com/member/1122951/
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 782   share. I know this is off topic but I simply needed to
โดย  :     http://sehestedfuttrup7.xtgem.com/__xt_blog/__xtblog_entry/12019120-digital-marketing-coaching-in-la
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 781   The overall look of your site is fantastic, as
โดย  :     https://burkehammond4.picturepush.com/profile
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 780   Recently, I did not give lots of consideration to leaving feedback on blog web page posts and have positioned comments even considerably less.
โดย  :     http://www.pediascape.org/pamandram/index.php/The_Essentials_About_Downloading_Tunes_From_Unique_Res
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 779   Yay google is my queen helped me to find this great internet site!.
โดย  :     https://dagmargoewey.picturepush.com/profile
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 778   This is one awesome blog post.Really thank you! Will read on
โดย  :     http://www.lvonlinehome.com
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 777   Really informative blog post.Really looking forward to read more. Awesome.
โดย  :     https://bandarpokerdetails.jimdofree.com/
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 776   some times its a pain in the ass to read what people wrote but this internet site is rattling user pleasant!.
โดย  :     https://jayapokerqqweb.wordpress.com/
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 775   Major thanks for the article post.Really looking forward to read more. Fantastic.
โดย  :     http://thesocialbuster.com/story.php?title=tour-du-lich-chau-a#discuss
โพสเมื่อ  :     7 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 774   Im grateful for the post.Thanks Again. Much obliged.
โดย  :     http://close2campus.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=10lance.com%2Fstory.php%3Ftitle%3Dmicroga
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 773   Merely wanna remark that you have a very decent web site , I enjoy the pattern it actually stands out.
โดย  :     http://italycars.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=chezmick.free.fr%2Findex.php%3Ftask%3Dprofil
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 772   Im obliged for the blog post.Much thanks again. Great.
โดย  :     http://domainfordollars.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1888bets.com%2Fprofile.php%3Fsection%
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 771   You made some clear points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will agree with your blog.
โดย  :     http://artisticmirrors.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.cattedralepozzuoli.it%2Findex.php%
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 770   Would you be interested in exchanging links?
โดย  :     http://habarovsk.russgo.com/redirect.php?url=http://vue-forums.uit.tufts.edu/user/profile/675429.pag
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 769   Wow! This can be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.
โดย  :     http://agyro.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=betadeals.com.ng%2Fuser%2Fprofile%2F1120369
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 768   It is really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
โดย  :     http://edwards-intl.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=c-way.com.ua%2Findex.php%3Fsubaction%3Dus
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 767   Very nice write-up. I definitely appreciate this website. Stick with it!
โดย  :     http://naugacase.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=relevare.net%2Fstory%2F690024%2F
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 766   I regard something truly special in this internet site.
โดย  :     http://denniswood.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=dingw.junsanguo.com%2Fhome.php%3Fmod%3Dspac
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 765   Very good article post.Much thanks again. Really Cool.
โดย  :     http://drogtalukder.com.bd/?p=17
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 764   Jual Tas Sepatu Murah talking about! Thanks
โดย  :     http://dictaf.net/story/693871/#discuss
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 763   It is actually a nice and helpful piece of info. I am happy that you simply shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
โดย  :     http://jofrati.net/story/767056/#discuss
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 762   Thank you ever so for you post.Really thank you! Really Cool.
โดย  :     http://dailybookmarking.com/story.php?title=singapore-chinese-culture-kickboxing-and-martial-arts-ap
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 761   Wow, this post is fastidious, my younger sister is analyzing these things, thus I am going to inform her.
โดย  :     http://freebookmarkidea.info/story.php?title=singapore-chinese-culture-kickboxing-and-martial-arts-a
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 760   Thank you ever so for you post.Really thank you! Much obliged.
โดย  :     http://tankerbank1.host-sc.com/2018/11/04/convenient-way-to-work-at-home-on-the-web/
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 759   This unique blog is no doubt entertaining and besides diverting. I have found many useful advices out of this amazing blog. I ad love to go back over and over again. Cheers!
โดย  :     https://medium.com/@BenjaminGoldfinch/convenient-way-to-work-at-home-online-in-case-you-figure-out-w
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 758   I truly appreciate this blog.Really thank you! Awesome.
โดย  :     https://ianmora.yolasite.com/
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 757   location where the hold placed for up to ten working days
โดย  :     https://gosexy.mobi/tag/haley+wilde/
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 756   Is this a paid theme or did you modify it yourself?
โดย  :     https://gosexy.mobi/tag/haley+wilde/
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 755   I really liked your article.Really thank you!
โดย  :     http://snowshowels.site/story.php?id=377
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 754   Some really excellent blog posts on this site, thanks for contribution.
โดย  :     http://thehavefunny.world/story.php?id=711
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 753   This is one awesome blog.Really thank you! Really Great.
โดย  :     http://passionplanet.club/story.php?id=1224
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 752   Its hard to find good help I am constantnly saying that its difficult to find good help, but here is
โดย  :     http://nicecarient.today/story.php?id=879
โพสเมื่อ  :     6 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 751   Looking forward to reading more. Great blog.Really thank you! Want more.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=PKDq14NhKF8
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 750   Of course, what a magnificent blog and instructive posts, I definitely will bookmark your blog.Have an awsome day!
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=PKDq14NhKF8
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 749   Thank you ever so for you blog article.Really thank you! Awesome.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=TdzYEDz6C3k
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 748   Looking forward to reading more. Great blog post. Fantastic.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=TdzYEDz6C3k
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 747   Very good article post.Really thank you! Awesome.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=vrmS_iy9wZw
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 746   Really appreciate you sharing this article.Thanks Again. Cool.
โดย  :     https://www.youtube.com/watch?v=vrmS_iy9wZw
โพสเมื่อ  :     5 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 745   Wow, fantastic blog format! How long have you ever been blogging for? you made running a blog look easy. The entire glance of your website is magnificent, let alone the content material!
โดย  :     http://purpleclutch80.odablog.net/2018/11/02/several-best-android-market-apps/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 744   This is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Many thanks for sharing this one. A must read article!
โดย  :     https://samualturner.webnode.com/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 743   Incredible! This blog looks just like my old one! It as on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!
โดย  :     https://pastebin.com/u/rootcost3
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 742   Very good write-up. I definitely appreciate this website. Continue the good work!
โดย  :     http://shockduck2.host-sc.com/2018/11/02/good-things-about-using-a-wireless-gaming-headset/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 741   This website is known as a stroll-by way of for the entire data you wished about this and didn?t know who to ask. Glimpse right here, and also you?ll positively uncover it.
โดย  :     https://shockbuffet5.bloguetrotter.biz/2018/11/02/advantages-of-utilizing-a-wireless-gaming-headset/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 740   Say, you got a nice article. Really Great.
โดย  :     https://chatroll.com/profile/partedge52
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 739   Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Want more.
โดย  :     https://beardedalpacawhispers.tumblr.com/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 738   You can certainly see your enthusiasm within the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. At all times follow your heart.
โดย  :     http://areapoet13.uniterre.com/562773/Exploring+The+Wonderful+Mekong+River.html
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 737   I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!
โดย  :     http://nylonsilica64.host-sc.com/2018/11/02/checking-out-the-marvelous-mekong-river/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 736   Vitamin E is another treatment that is best
โดย  :     http://bookmarkadda.com/story.php?title=mekong-delta-tours#discuss
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 735   Of course, what a magnificent blog and revealing posts, I definitely will bookmark your website.All the Best!
โดย  :     http://cercosaceramica.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3116028
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 734   Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.
โดย  :     https://flateye04.databasblog.cc/2018/11/02/exciting-info-concerning-radio/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 733   This blog is no doubt cool additionally amusing. I have chosen a bunch of useful things out of this amazing blog. I ad love to return again and again. Cheers!
โดย  :     http://bgtopsport.com/user/arerapexign378/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 732   Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!
โดย  :     http://nibiruworld.net/user/qualfolyporry717/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 731   Muchos Gracias for your blog article.Thanks Again. Awesome.
โดย  :     http://interwaterlife.com/2018/11/01/the-benefits-of-getting-a-mini-fridge/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 730   Really appreciate you sharing this blog.Really thank you! Fantastic.
โดย  :     http://artsofknight.org/2018/11/01/the-benefits-of-getting-a-mini-fridge/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 729   This web site is my inspiration , really great design and perfect written content.
โดย  :     https://www.floridasports.club/members/phonedrink8/activity/297042/
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 728   I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!
โดย  :     http://soilanswer4.ebook-123.com/post/leading-reasons-to-acquire-a-smartwatch
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 727   Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really thank you! Fantastic.
โดย  :     http://all4webs.com/indiatub2/anexbbqaxe246.htm
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 726   Really enjoyed this blog.Really looking forward to read more. Really Great.
โดย  :     http://burningworldsband.com/MEDIAROOM/blog/view/356751/important-event-management-software
โพสเมื่อ  :     4 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 725   Im thankful for the blog article.Really looking forward to read more. Really Great.
โดย  :     http://makeestatent.website/story.php?id=1078
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 724   Wow, great blog article.Really looking forward to read more. Great.
โดย  :     http://sport-reviews.pw/story.php?id=1358
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 723   This web site definitely has all of the information and facts I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.
โดย  :     https://www.momsake.com/
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 722   Only wanna input that you may have a very nice internet site, I enjoy the design and style it actually stands out.
โดย  :     https://www.momsake.com/
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 721   Interesting article, thanks. Could you explain the second paragraph in more detail please?
โดย  :     http://blingee.com/profile/trouteffect8
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 720   starting this up. This site is something that as needed on the web, someone with some originality!
โดย  :     http://mobility-corp.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1972314
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 719   Very nice write-up. I certainly love this website. Keep it up!
โดย  :     http://lunchchair83.iktogo.com/post/great-need-for-mobile-games
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 718   I truly appreciate this article.Thanks Again. Cool.
โดย  :     http://www.coolmore-stud.com/low-report-ceiling-fan-visitors-guide/
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 717   imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!
โดย  :     http://www.headfirst-online.com/switch-regarding-using-ceiling-fans-and-can-be-of-help-save-this-use
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 716   Really enjoyed this blog article. Great.
โดย  :     http://beauoruwy.widblog.com/9104826/not-known-facts-about-hampton-bay-fan
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 715   Very interesting points you have noted , thanks for putting up.
โดย  :     http://rivernduja.diowebhost.com/13044174/hampton-bay-fans-things-to-know-before-you-buy
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 714   Incredible points. Solid arguments. Keep up the great effort.
โดย  :     http://ipdotinfo.simplesite.com/
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 713   Wow, what a video it is! Genuinely good feature video, the lesson given in this video is truly informative.
โดย  :     https://imgur.com/user/dotinfo/about
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 712   There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made certain good factors in options also.
โดย  :     http://playeatpartyproductions.com/members/beautyjury59/activity/1342606/
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 711   Very good post !!! I certainly love this website, keep on it.Take care
โดย  :     http://www.gpemax.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3184566
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 710   You made some good points there. I did a search on the issue and found most people will agree with your website.
โดย  :     http://freezedrill45.xtgem.com/__xt_blog/__xtblog_entry/11975076-hampton-bay-ceiling-fans-rock-botto
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 709   Thank you ever so for you blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.
โดย  :     http://all4webs.com/harborforest4/grjutqtlkq880.htm
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 708   info for a very lengthy time. Thank you and good luck.
โดย  :     http://www.classictechblog.com/p/about-us.html
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 707   with us. ะฐะ ะฐะ‚ leะฐะ ะฐะ‚ะฐยse stay us up to dะฐะ ะฐะ‚ะฐยte like thะฐะะฐยะฑย‚ะขย€ะขย“s.
โดย  :     http://www.sonicsoultattoo.de/front_single/gb/ardguest.php/RK=0/RS=TkwEopilREASBo7lijJUA.W_r_k-C383C
โพสเมื่อ  :     3 พฤศจิกายน 2561

  Re: กฏแห่งกรรม ผลแห่งความเมตตากรุณา
ความเห็นที่ : 706   I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!
โดย  :